10. června 2016 • 15:38

Bojovník Pavlásek je na Sparta Prague Open ve finále, má blízko do TOP 100

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Adam Pavlásek postoupil do finále antukového turnaje Sparta Prague Open a již počtvrté si letos zahraje o titul na challengeru. Šestý nasazený český hráč dnes otočil v semifinále duel se Slovákem Jozefem Kovalíkem a turnajovou čtyřku porazil po boji 3:6, 7:5 a 6:3 za hodinu a 50 minut.



Pavlásek letos hrál finále challengeru už třikrát, ale v Bangkoku, ve francouzském Cherbourgu ani v italské Barlettě titul nezískal. Z triumfu na turnaji této kategorii se radoval naposledy loni v Popradu, kde bude příští týden vítězství obhajovat.

V semifinále ve Stromovce prohrál s Kovalíkem první set a ve druhém dlouho nemohl využít brejkbol. Povedlo se mu to až ve dvanácté hře, zároveň tak proměnil setbol. Ve třetím setu rozhodl brejkem na 4:2 a duel ukončil esem.

"Kovalík hrál výborně. Přehrával mě, ale já jsem čekal na tu chvilku, kdy poleví a já podle toho zapnu. Stále jsem doufal, bojoval a ve druhém setu ta chvilka přišla, já ji využil a zápas jsem zlomil," řekl jednadvacetiletý Pavlásek serveru tenisovysvet.cz. "Jsem rád, že tam jsem, ale určitě to pro mě není konec," doplnil.

Pavláskovým soupeřem ve finále Sparta Prague Open bude v sobotu od 10:00 Francouz Stéphane Robert, 91. hráč žebříčku ATP, s kterým dosud nehrál.

Díky postupu do finále má Pavlásek naději, že se ze současného 114. místa poprvé v kariéře posune do první stovky světového žebříčku.

Dvouhra - semifinále:

Pavlásek (6-ČR) - Kovalík (4-SR) 3:6, 7:5, 6:3.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud