24. září 2016 • 14:54

Berdych si v Petrohradu finále nezahraje. Nestačil na Zvereva

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Berdych si na turnaji v Petrohradu první finále v sezoně nezahraje. V semifinále nestačil na německého tenistu Alexandera Zvereva, kterému podlehl 4:6 a 4:6. Druhým finalistou je vítěz US Open Stan Wawrinka ze Švýcarska.



Berdych se v Petrohradu vrátil na okruh ATP po měsíční pauze způsobené zánětem slepého střeva a poradil si s Rusem Andrejem Kuzněcovem i Italem Paolem Lorenzim. V zápase proti Zverevovi ale nenavázal na předchozí čtyři vítězství ve vzájemných zápasech a s devatenáctiletým německým talentem poprvé prohrál.

"S každým týdnem hraje lépe a lépe. Hrál jsem s ním popáté, takže to mohu potvrdit. V žebříčku je nejvýš z mladých hráčů. Myslím, že jsem hrál s budoucím grandslamovým vítězem," řekl Berdych po zápase.

První sadu rozhodl pátý game, v kterém devátý tenista světa udělal tři dvojchyby a přišel o servis čistou hrou. Berdych si nevypracoval ani jeden brejkbol a za 33 minut set prohrál.

V druhém setu Berdychovi nevyšel třetí game, v němž při svém podání prohrával už 0:40. Dva brejkboly odvrátil, ale ten třetí už 27. hráč světa Zverev využil.

Šanci na vyrovnání měl český tenista v osmé hře, v níž měl jeden brejkbol, a pak v desátém gamu. V něm vedl 40:0, ale Zverev zachoval chladnou hlavu. Po vyrovnání stavu si osmým esem v utkání vypracoval první mečbol, který ještě neproměnil, druhou příležitost už ale využil.

Zverev se probojoval do finále turnaje ATP potřetí v kariéře, v květnu na antuce v Nice ani v červnu na trávě v Halle titul nezískal. Nyní bude na třetí pokus usilovat o to, aby se stal prvním teenagerem od roku 2008, který získá na okruhu titul. Před osmi lety se to jako poslednímu povedlo tehdy devatenáctiletému Chorvatovi Marinu Čiličovi v New Havenu.

V neděli se Zverev utká s nejvýše nasazeným Wawrinkou, jenž v druhém semifinále porazil 7:6, 6:2 Španěla Roberta Bautistu a vyhrál desátý zápas za sebou. Jednatřicetiletý Švýcar bude bojovat o pátý letošní titul, přičemž vyhrál svých posledních jedenáct finálových duelů.

Dvouhra - semifinále:
A. Zverev (5-Něm.) - Berdych (3-ČR) 6:4, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud