30. října 2016 • 19:15

Slzy v šatně a zrušená dovolená. Cibulkové gratuloval i prezident

Autor: pan, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na její úspěch vsázel před začátkem Turnaje mistryň málokdo. Dominika Cibulková se závěrečného klání pro osm nejlepších hráček roku zúčastnila vůbec poprvém a přesto dokázala po životních výkonech slavit triumf, když ve finále porazila úřadující světovou jedničku Angelique Kerberovou. Obrovský ohlas na sebe nenechal čekat. „Mamka mi říkala, že si prezident Andrej Kiska napsal nádherný status,“ přiznala po zápase slovenská hvězda.



Sedmadvacetiletá teniska si chvíle štěstí užívala po boku svých nejbližších - manžela Michala Navary , rodičů i trenéra Matěje Liptáka. Slov uznání se však kromě jiných dočkala i od slovenského prezidenta Andreje Kiska .

 "Mamka mi říkala, že si prezident Andrej Kiska napsal nádherný status, takže to asi všichni sledují. Myslím, že si doma zaslouží, že si to užijeme," jásala čerstvá šampionka.

A co tedy slovenský prezident napsal? "Vyhrát Turnaj mistryň je fenomenální úspěch. Dominice Cibulkové patří moje velká poklona, úcta a respekt. Byl to neskutečný zápas, neuvěřitelný tenis, když diváci vstávají ze sedadel, když ani na sekundu neodejdete od televizní obrazovky. Finále s Keberovou bylo elektrizující. Gratuluju Dominice Cibulkové, ale také celému týmu!" psal na Facebooku prezident Kiska.

VIDEO: To nej ze zápasu Dominiky Cibulkové a Anglelique Kerberové

Nečekaný triumf změnil od pondělí páté hráčce světa plány. "Chtěli jsme jet na dovolenou odsud, ale poletíme domů. Hodně to pro mě znamená. Lidi na Slovensku to sledovali a jsem ráda, že jsem jim mohla přinést dobrou náladu, trochu toho štěstí a zážitek. Jsem ráda, že takhle umím reprezentovat Slovensko," jásala šťastná tenistka.

Na bratislavskou rodačku však emoce dolehly až v šatně. "Při ceremoniálu jsem byla otupělá, nevěděla jsem, co se děje.  Strašně jsem se rozplakala až v šatně," prozradila.

Gratulace od slovenského prezidentaFoto facebook.com

Dominika Cibulková má smělé plány i do dalších měsíců? "Grandslamový titul? "Uch, tak to je velmi daleko. Můj sen odmala bylo vyhrát grandslam, ale nikdy mě nenapadlo, že vyhraju Turnaj  mistryň. To je něco neuvěřitelného! Grandslam je meta, je to výzva, ale nechci používat slova jako 'potvrdit'. Nechci se dostávat pod tlak. Chci nechat vždycky všechno na kurtu jako doteď," řekla Cibulková.

Slovenská hrdinka má za sebou hodně dlouhou sezonu, ve které odehrála nejvíce zápasů v kariéře. Za pár dnů si uvědomím, že potřebuju pořádný odpočinek. Tohle byl dlouhý rok, ale nic bych na něm neměnila. Na dovolenou na Maledivách se ale už moc těším," dodala s úsměvem tenistka.

Chvíle štěstí s manželem Michalem Navarou
Chvíle štěstí s manželem Michalem Navarou



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud