Pavel Novotný
17. listopadu 2016 • 21:25

Rafa bude znovu zářit. A Federer? Pět setů už nezvládne, říká Nadalův strýc

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisoví fanoušci se mohou těšit na novou sezonu doslova od prvních míčků. Na Hopman Cupu se představí po více než půlroční pauze Roger Federer, o pár dní později vyrazí znovu dobývat tenisovou slávu i Rafael Nadal. Strýc španělského tenisty Toni má však jasno. "V jeho věku už bude složité vyhrát grandslam, kde může hrát i pět setů," říká trenér.



Problémy se zraněným zápěstím nedovolily Rafaelu Nadalovi bojovat na Turnaji mistrů o další cennou trofej. Bývalá světová jednička letos vyhrála na své poměry jen dva turnaje, na žebříčku klesla na deváté místo, a pokud jde o grandslamové výsledky, tak na ty by Španěl nejraději zapomněl. V Austrálii vypadl hned v prvním kole, ve "své" Paříži ve třetím, na US Open skončil v osmifinále a Wimbledonu se kvůli zdravotním problémům nezúčastnil vůbec.

Strůjce Španělových úspěchů strýc Toni Nadal však nepochybuje, že se jeho synovec mezi nejužší tenisovou smetánku vrátí a bude ke svým čtrnácti grandslamovým titulům přidávat další. "V nové sezoně uvidíte Nadala v jeho nejlepší formě, připravte se v jeho podání na výborný rok," říká Toni Nadal. Třicetiletý tenista by měl podle slov svého strýce dominovat především na své oblíbené antuce a přidat vytoužený desátý titul z French Open.

Roger na granslamy nemá

"Věřím tomu, že na Roland Garros v roce 2017 bude Nadal bojovat o titul. Myslím, že největším soupeřem mu bude Novak Djokovič. Ano, je tu i Murray a další dobří hráči, ale jsem si naprosto jistý, že Rafa získá desátý titul z Paříže," pokračoval Toni Nadal.

A proč jako největšího soupeře pro svého synovce vidí Novaka Djokoviče a ne současného tenisového krále Andy Murrayho? "Andy hraje výborně, ale myslím, že Djokovič je pořád lepším hráčem. I když se mu opravdu nedaří, dokáže předvést skvělé momenty a zvednout se. Vyhrál Australian Open, Roland Garros, byl ve finále US Open. Pak sice přišel výkonnostní pád, ale to bylo prostě psychickou únavou. Zase bude silný, o tom nepochybujte," říká o čerstvém semifinálovém účastníkovi Turnaje mistrů Nadalův kouč.

Zato o legendě světového tenisu a držiteli sedmnácti grandslamových titulů Rogeru Federerovi se už tak pozitivně nevyjádřil. "Jasně, pořád je to výborný hráč, bude hrát dobře, ale v jeho věku to pro něj už bude složité, aby vyhrál nějaký grandslam. Pět setů už bude zvládat jen velmi těžko," říká o pětatřicetiletém tenistovi Toni Nadal.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud