Pavel Novotný
18. listopadu 2016 • 20:05

Sólo pro Wawrinku. Frustrovaný Švýcar demoloval rakety i nohou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počtvrté hrál na Turnaji mistrů, poprvé nepostoupil do semifinálových bojů. Tak se loučil s posledním kláním sezony švýcarský tenista Stan Wawrinka. A nervy měl v zápase s Andy Murraym (4:6, 2:6) pořádně na pochodu. Ve druhém setu po dalším prohraném podání ničil své rakety i za pomocí nohou.



Aby si zachoval šanci na postup, musel švýcarský tenista úřadující světovou jedničku porazit. Naději živil jen do stavu 3:3 v prvním setu, pak už kurt patřil jednoznačně domácímu hráči. První sadu vyhrál Andy Murray 6:3, čímž si definitivně zajistil postup do semifinále.

Ve druhém setu nadvláda světové jedničky pokračovala. Hned v úvodní hře vzal britský tenista svému soupeři servis, totéž zopakoval za stavu 2:0. To už bylo na nervovou soustavu vítěze US Open z letošního roku moc.

Stan Wawrinka se utkáním s Murraym protrápilFoto Reuters

Na lavičce se pokoušel zdemolovat raketu, a aby měl jistotu, použil k zdolání svého tenisového náčiní i nohu. Andy Murray už utkání bez problémů dovedl do vítězného konce, druhou sadu ovládl 6:2 a zajistil si postup do semifinále z prvního místa.

"Řekl bych, že má současná hra je tam, kde by měla být. Hrál jsem dnes mnohem lépe než před pár dny. Fyzicky se cítím dobře a těším se na víkend," říkal po zápase spokojený vítěz.

V boji o finále na Murrayho čeká druhý ze skupiny Ivana Lendla Milos Raonic.

 1. Murray 3 3 0 6:1 3
2. Nišikori 2 1 1 3:2 1
3. Wawrinka 3 1 2 2:4 1
4. Čilič 2 0 2 0:4 0

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud