18. února 2017 • 17:34

Další triumf Plíškové! Česká hvězda zdolala Wozniackou a v Dauhá slaví

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková porazila ve finále turnaje v Dauhá poprvé v kariéře Dánku Caroline Wozniackou a po vítězství 6:3, 6:4 získala druhý titul v sezoně. Celkově si čtyřiadvacetiletá Češka připsala osmý turnajový triumf na okruhu WTA.



Světová trojka Plíšková si tak díky dnešnímu vítězství upravila letošní zápasovou bilanci včetně Fed Cupu na 15 výher a jedinou porážku. Tu utrpěla ve čtvrtfinále Australian Open s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou. V lednu triumfovala rodačka z Loun na turnaji v Brisbane.

"Mám skvělý start do sezony, což je vždycky hodně důležité. Snažila jsem se jako obvykle hrát agresivně a fungovalo to," řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu.

K titulu Plíšková dokráčela navzdory tomu, že vinou častých změn programu kvůli dešti musela odehrát čtyři zápasy během tří dnů. V pátečním semifinále, kde byla její soupeřkou Slovenka Dominika Cibulková, i dnes ve finále si připsala premiérová vítězství nad hráčkami, které v dosavadních třech vzájemných duelech ještě neporazila.

SESTŘIH: Plíšková vyhrála turnaj v Dauhá! Ve finále porazila Wozniackou
Video se připravuje ...

"Porazit poprvé takové hráčky jako Dominiku a Caroline je úžasné," řekla Plíšková, jež kvůli chladnu hrála netypicky s dlouhými rukávy. "Podmínky tu byly pro všechny tento týden hodně těžké. Byla zima, pršelo, snažily jsme se s tím nějak poprat. Takže i díky tomu je tento titul pro mě mimořádný," řekla česká tenisová jednička.

Do duelu se světovou osmnáctkou Wozniackou česká tenistka vlétla a brzy se ujala vedení 4:0. Dánka se následně oklepala a snížila na 3:4, Plíšková však zvrat nepřipustila a aktivní hrou při soupeřčině podání získala úvodní sadu.

V druhém setu si obě tenistky držely servis, Wozniacká dokonce třemi čistými hrami za sebou, ale za stavu 5:4 Plíšková dánskou tenistku zatlačila a díky čtvrtému proměněnému brejkbolu v utkání slavila za 80 minut zisk titulu. Napodobila tak fedcupovou spoluhráčku Lucii Šafářovou, jež Qatar Open vyhrála v roce 2015.

Dvouhra - finále:

Karolína Plíšková (2-ČR) - Wozniacká (Dán.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále:

Spearsová, Srebotniková (4-USA/Slovin.) - Savčuková, Švedovová (Ukr./Kaz.) 6:3, 7:6 (9:7).



Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud