27. března 2017 • 19:02

Plíšková přejela Strýcovou, Šafářová zaskočila Cibulkovou, uspěl i Berdych

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České derby v osmifinále prestižního turnaje v Miami s přehledem ovládla nasazená dvojka Karolína Plíšková, která přehrála Barboru Strýcovou 6:1 a 6:4. Do čtvrtfinále postoupila i Lucie Šafářová, která zaskočila turnajovou čtyřku Dominiku Cilbulkovou ze Slovenska 7:6 (5) a 6:1. V mužské části turnaje neměl Tomáš Berdych problémy s Lucemburčanem Gillesem Müllerem, kterého porazil 6:3 a 6:4 a postoupil do třetího kola.



Pětadvacetiletá světová trojka Plíšková , jež poslední vzájemné utkání vloni na trávě v Birminghamu se Strýcovou prohrála, získala po vyrovnaném začátku úvodní set suverénně za 22 minut a brejkem začala i druhou sadu. O pět let starší soupeřka jí ale vzápětí poprvé v utkání také sebrala podání, obrat ale nenastartovala.

SESTŘIH: Plíšková v českém derby dominovala, Strýcová se hádala s koučem
Video se připravuje ...

Plíšková se v druhém setu dostala do vedení 5:2, zápas ale dlouho ukončit nemohla. Bojovná Strýcová, jíž ve světovém žebříčku patří 20. místo, snížila na 4:5 a v desáté hře měla i dvě šance na vyrovnání, ani jednu však nevyužila. Favoritka pak při druhém mečbolu pečetila postup a v bilanci vzájemných zápasů se ujala vedení 2:1.

Šafářová se v Miami probojovala mezi osmičku nejlepších poprvé v kariéře. Ve čtyřhře jí sice s Bethanií Mattekovou-Sandsovou nevyšel útok na obhajobu loňského titulu, v duelu se čtvrtou nasazenou Cibulkovou si ale vše vynahradila a poprvé od závěru sezony 2015 získala ve dvouhře skalp hráčky z Top 10.

Barbora Strýcová v zápase proti krajance Karolíně Plíškové na turnaji v Miami
Barbora Strýcová v zápase proti krajance Karolíně Plíškové na turnaji v Miami

První vyrovnaný set vyhrála za necelou hodinu v tie-breaku 7:5 a těsnou bitvu se Slovenkou svedla navzdory jasnému skóre i ve druhé sadě. Cibulková sice ani jednou neudržela své podání, obě hráčky se ale přetahovaly o každý fiftýn.

V maratonské čtvrté hře například Šafářová proměnila až pátý brejkbol, přes shodu se v ní hrálo osmkrát. Dlouho bojovala i o rozhodující šestý bod, v sedmém gamu při svém podání třikrát odvracela brejkbol a po hodině a 50 minutách využila až třetí mečbol.

Desátý nasazený Berdych uhrál na jednom turnaji dvě vítězství za sebou poprvé od únorové semifinálové účasti v Rotterdamu. V Dubaji i na předchozím podniku Masters v Indian Wells si připsal vždy jen jednu výhru, s Müllerem dnes ale vážnější problémy neměl. V obou setech rozhodl jedním úspěšným brejkem, sám čelil jedinému brejkbolu v úvodu druhé sady.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 6 993 450 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (10-ČR)
- Müller (24-Luc.) 6:3, 6:4,
Bautista (14-Šp.) - Querrey (22-USA) 3:6, 6:2, 6:3,
Mannarino (Fr.) - Čorič (Chorv.) 6:4, 2:6, 7:6 (7:3). 

Ženy (dotace 7 699 423 dolarů):
Dvouhra - 4. kolo:
Karolína Plíšková (2-ČR)
- Strýcová (15-ČR) 6:1, 6:4,
Šafářová (ČR) - Cibulková (4-SR) 7:6 (7:5), 6:1,
Kerberová (1-Něm.) - Ozakiová (Jap.) 6:2, 6:2,
Wozniacká (12-Dán.) - Muguruzaová (6-Šp.) 7:6 (7:1) skreč. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud