13. dubna 2017 • 15:00

Vondroušová v Bielu řádí, vyzve Kristýnu Plíškovou. Dál jde i Strýcová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Strýcová a poprvé v kariéře i sedmnáctiletá Markéta Vondroušová postoupily na tenisovém turnaji v Bielu do čtvrtfinále. Nasazená jednička Strýcová přehrála Carinu Witthöftovou 6:2, 7:6 a Vondroušová zdolala další Němku Anniku Beckovou 6:1, 6:3. Už ve středu zvládla druhé kolo Kristýna Plíšková, jež se o semifinále utká s Vondroušovou.



Světová osmnáctka Strýcová bezpečně kráčela za postupem až do stavu 5:4 ve druhém setu, než se Witthöftová vrátila do zápasu a měla dva setboly. Jednatřicetiletá rodačka z Plzně ale zabojovala a tie-break získala 8:6. V pátek ji čeká další německá soupeřka Julia Görgesová.

Bývalá juniorská světová jednička Vondroušová, jíž patří 233. místo v žebříčku, zdolala šedesátou hráčku světa Beckovou za 72 minut. V Bielu nejprve poprvé v kariéře uspěla v kvalifikaci, v prvním kole pak vyřadila při svém druhém startu na WTA Tour ve dvou setech Linu Gjorčeskou z Makedonie.

V hlavní soutěži startovala levou rukou hrající tenistka už loni v Praze díky divoké kartě od pořadatelů a také tehdy došla do druhého kola. Nyní si připsala životní úspěch, který může ještě vylepšit. Kristýna Plíšková, která je stejně jako Vondroušová při absenci tradičních opor v nominaci na semifinále Fed Cupu v USA, zatím oba zápasy v Bielu zvládla ve dvou setech.

Tenisový turnaj žen v Bielu ve Švýcarsku (tvrdý povrch, 250.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Vondroušová (ČR) - Becková (Něm.) 6:1, 6:3,
 Strýcová (1-ČR) - Witthöftová (Něm.) 6:2, 7:6 (8:6).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud