20. června 2017 • 18:39

Úžasný obrat! Šafářová vyřadila trojku Cibulkovou, Kvitová vládla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová ve svém prvním letošním utkání na trávě a celkově třetím od prosincového přepadení zdolala v Birminghamu 6:2 a 6:3 Terezu Smitkovou. Úvodní kolo zvládla také Kateřina Siniaková, jež vyhrála 7:5, 7:5 nad Japonkou Nao Hibinovou. Skvělý obrat předvedla Lucie Šafářová, která s nasazenou trojkou Dominikou Cibulkovou prohrávala 5:7 a 2:4 ve druhém setu, ale nakonec dokázala vybojovat druhý set v tiebreaku a rozhodující třetí sadu pak vyhrála 7:5.



Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová porazila Smitkovou bez ztráty podání za necelou hodinu a půl. Krajance, které patří v žebříčku až 167. místo a do hlavní soutěže postoupila jako "lucky loser" po porážce v kvalifikaci s Vondroušovou, nastřílela šest es a odvrátila oba brejkboly.

"Na první zápas na trávě to bylo velmi dobré. Slušně jsem podávala a odzadu zahrála několik výborných míčů. Měla jsem dobrý rytmus," řekla Kvitová, která nad soupeřkou z České republiky vyhrála už 21. zápas za sebou.

Sedmadvacetiletá Kvitová absolvuje v Birminghamu teprve druhý turnaj v sezoně. Po prosincovém přepadení, při němž jí neznámý pachatel pořezal prsty levé ruky, se česká hvězda vrátila v květnu na antukovém Roland Garros a vypadla ve druhém kole.

Petra Kvitová vyřídila Terezu Smitkovou ve dvou setech
Petra Kvitová vyřídila Terezu Smitkovou ve dvou setech

"Svoji hru jsem (kvůli zranění) nezměnila, jen musím být opatrná a o prsty se starat. Stále to není stoprocentní a možná nikdy nebude. Uvidíme za rok dva, jak to dopadne, ale snažím se hrát stejně, jako jsem hrávala dřív," řekla sedmá nasazená Kvitová. O čtvrtfinále bude bojovat s domácí Britkou Naomi Broadyovou, jež stejně jako ona startuje na divokou kartu.

Šafářová o postup bojovala téměř dvě a tři čtvrtě hodiny. V úvodních dvou setech sice vždy jako první získala brejk, náskok ale neudržela. První sadu už nezachránila, ve druhé ale odvrátila dva mečboly a vynutila si třetí set.

V něm šla jako první do vedení naopak Cibulková , ani ona ale výhodu nevyužila. Šafářová, semifinalistka předchozího podniku v Nottinghamu, v osmé hře vyrovnala a při podání soupeřky pak využila svůj první mečbol. Její další soupeřkou bude Japonka Naomi Ósakaová.

Siniaková zdolala po téměř dvou hodinách Hibinovou v utkání, v němž si tenistky celkem desetkrát vzaly podání. V druhém setu promarnila jednadvacetiletá Češka vedení 5:1 a dovolila soupeřce srovnat. Poslední dva gamy však získala a zápas ukončila při čtvrtém mečbolu.

Už v pondělí prošla do druhého kola v Birminghamu osmá nasazená Barbora Strýcová a její další soupeřkou bude Bartyová.

 

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 885.040 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Kvitová (7-ČR) - Smitková (ČR) 6:2, 6:3,
Giorgiová (It.) - Vichljancevová (Rus.) 6:3, 7:6 (7:4),
Siniaková (ČR) - Hibinová (Jap.) 7:5, 7:5,
Bartyová (Austr.) - Vondroušová (ČR) 7:5, 7:6 (7:1),
Kontaová (4-Brit.) - Curenková (Ukr.) 6:3, 7:6 (8:6),
Gavrilovová (9-Austr.) - Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) 6:4, 6:4,
Šafářová (ČR) - Cibulková (3-SR) 5:7, 7:6 (9:7), 7:5,
Mladenovicová (5-Fr.) - Tuan Jing-jing (Čína) 6:3, 7:6 (7:2),
Vandewegheová - McHaleová (obě USA) 6:4, 6:2.

Kvitová o French Open: Becker se mi díval na ruku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud