14. října 2017 • 16:30

Výzva pro Strýcovou! V Linci je ve finále, zahraje si o svůj druhý titul

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Barbora Strýcová si na turnaji v Linci zahraje první letošní finále na okruhu WTA. Jednatřicetiletá česká hráčka porazila za dvě hodiny rumunskou kvalifikantku Mihaelu Buzarnescuovou 6:3, 7:6. V nedělním finále narazí turnajová dvojka Strýcová na nejvýše nasazenou Slovenku Magdalénu Rybárikovou, která v druhém semifinále vyřadila Viktoriju Golubicovou ze Švýcarska dvakrát 6:4.



Letos Strýcová zvítězila v semifinále na čtvrtý pokus, v Sydney, Bielu ani v Praze se jí to nepovedlo. Do turnajového finále se 26. hráčka světa probojovala poosmé, naposledy hrála o titul loni v červnu v Birminghamu, kde nestačila na Američanku Madison Keysovou. Jediný triumf si připsala v roce 2011 v Québecu.

Strýcová s Rybárikovou prohrála jen před deseti lety v Průhonicích, všechny tři další vzájemné duely zvládla. Od jejich posledního zápasu neuplynul ani měsíc, v září v Tokiu zvítězila Strýcová dvakrát 7:6. Rybáriková bude usilovat o pátý titul, dočkala by se po více než čtyřleté pauze.

Buzarnescuové patří v žebříčku až 105. místo, ale v Linci se jí dařilo. Po kvalifikaci přidala ještě tři výhry v hlavní soutěži, třebaže nastoupila proti čtvrté nasazené Estonce Anett Kontaveitové nebo švýcarské držitelce divoké karty Belindě Bencicové.

Strýcová v úvodním gamu odvrátila brejkbol, soupeřce hned poté sebrala servis a náskok tří her udržela až do konce setu. Druhá sada byla mnohem vyrovnanější a trvala více než hodinu a čtvrt. Devětadvacetiletá Rumunka v desáté hře nevyužila setbol a tie-break následně prohrála 3:7.

Dvouhra - semifinále:

Strýcová (2-ČR) - Buzarnescuová (Rum.) 6:3, 7:6 (7:3),
Rybáriková (1-SR) - Golubicová (Švýc.) 6:4, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud