Pavel Novotný
22. prosince 2017 • 19:15

Hvězdy se trápí. Murray a spol. boj se zraněními prohrávají, odloží návrat?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od letošního Wimbledonu se Andy Murray neukázal na kurtech. Za své navíc může vzít i původní plán navázat na úspěšnou kariéru na lednovém Australian Open. Skotského tenistu totiž nadále trápí problémy s bokem a fanouškům se tak na prvním grandslamovém turnaji roku ukázat navzdory očekávání nemusí. A není sám. Zdravotní problémy stále limitují i Stana Wawrinku i Milose Raonice.



Už patnáctého ledna se na melbournských dvorcích rozpoutají boje o první grandslamový titul roku 2018. Mezi vážné kandidáty na vítězství se měli zařadit i Stan Wawrinka, Milos Raonic či Serena Williamsová. A samozřejmě Andy Murray. Vše však může být jinak, zvláště pak u bývalého svěřence Ivana Lendla. 

Ačkoliv hlasy z jeho týmu tvrdí, že by  se bývalá světová jednička měla objevit už na turnaji v Brisbane ve čtyřhře, který startuje prvního ledna, moc indicií tomuto tvrzení nenasvědčuje. Murray stále chybí na listině přihlášených hráčů, navíc ani další informace nevěstí nic dobrého.

Murrayho trápily problémy s bokem už na French Open, kde došel do semifinále. Posledním turnajem se stal zmiňovaný Wimbledon, ze kterého musel odstoupit kvůli narůstající bolesti ve čtvrtfinále. Operaci, která mohla jeho problémy vyřešit, však odmítl, ulevit zraněnému boku se snažil pomocí rehabilitací a alternativní léčby.

Andy MurrayFoto profimedia.cz

Trojnásobný grandslamový vítěz se už na kurtech objevil, sedmého listopadu si zahrál v rámci podpory své nadace exhibiční duel s Rogerem Federerem. Na kurtu však dle vyjádření anglických novinářů působil opatrným dojmem, mezi výměnami navíc mírně kulhal.

Na intenzitě tak získávají názory, že Andy Murray navzdory tvrdému tréninku se svým koučem Jammie Delgadem na Australian Open připraven nebude.

A zdaleka nemusí být sám. O klání v Melbourne by mohli přijít i Stan Wawrinka, který zde vládl v roce 2014 či kanadský střelec Milos Raonic. Spekulace sílí o to více, že jak Švýcar, tak Raonic se odhlásili kvůli zdravotním problémům z exhibice v Abú Dabí, které se koná příští týden. "Nejsem připraven, po operaci kolena to stále není ono," přiznal Wawrinka.

Stan WawrinkaFoto Profimedia.cz

A tím to nekončí. Obhajovat titul na Australian Open by nemusela ani Serena Williamsová, které se prvního září letošního roku narodila dcera. Američanka by se sice v Austrálii měla objevit, ale podle zpráv jen jako "oficiální ambasador" turnaje.

"Chtěla bych se vrátit na Australian Open, ale uvidíme, jak na tom budu, nechci nic uspěchat," říkala před nedávnem třiadvacetinásobná grandslamová vítězka.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud