Pavel Novotný
2. března 2018 • 04:10

Parťačka Hlaváčkové? Soupeřky ji nesnáší, ničí je nestylovým úderem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je unikátní. A jedinečná. Pokud uvidíte na kurtu bojovat Monicu Niculescuovou, s velkou pravděpodobností na ní nezapomenete. Právě třicetiletá Rumunka je novou parťačkou Andrey Hlaváčkové, která si tak našla náhradu po ukončení krátké spolupráce s úřadující deblovou světovou jedničkou Čchan Jüng-žan z Tchaj-wanu. A čím že si Rumunka získává takovou pozornost? Čopovaný forhend, kterým dohání své soupeřky k šílenství, totiž nikdo jiný ze světové elity nehraje.



Otevřete si učebnici tenisu nebo si vezměte pár lekcí s trenérem. Pokaždé dojdete k tomu samému výsledku. Forhend, s kterým se 72. hráčka světa prezentuje, jde zcela proti všem zažitým představám. Absolutně nestylový úder, který by mnohem více zapadl do repertoáru borců věnujících se stolnímu tenisu, kazí náladu všem jejím soupeřkám.

Čopovaný forhend, využívaný u každé jiné hráčky či hráče jen v případech velké nouze pod tlakem soupeře, je totiž u Rumunky stejně běžný, jako předzápasová rozcvička.  Ale především je maximálně účinný.

Prakticky všem hráčkám, které najdou jméno Niculescuové v kolonce další soupeřky, se pořádně zvýší tep. Můžou se totiž spolehnout, že je čeká veliká dřina proti tenistce, která jim nedá nic zadarmo. Přesvědčit se o tom mohly před dvěma lety v rámci prvního kola Fed Cupu i české tenistky.

Když nejdříve Karolína Plíšková poprvé a zatím naposledy v kariéře porazila Simonu Halepovou, zdálo být se o osudu utkání rozhodnuto. Ve druhém zápase se však na neortodoxním stylu Niculescuové doslova vyházela Petra Kvitová.

VIDEO: Takhle se na Monice Niculescuové vybila Petra Kvitová

Niculescuová ve stejném duchu doháněla na pokraj zoufalství o den později i Karolínu Pllíškovou, která vydřela těsnou výhru 6:3 v rozhodujícím setu. Mimochodem, Petra Kvitová shořela na Rumunce i při jejich zatím posledním setkání v roce 2016 na turnaji v Lucemburku, kdy Niculescuová vyřídila českou hvězdu 6:4, 6:0.

A žádném případě to nebyla náhoda. Niculescuová to svou specifickou technikou dotáhla až na 28. místo světa, na svém kontě má tři vyhrané turnaje a příjemných cca 108 milionů korun na kontě. A jeden z jejich posledních skalpů? V Dauhá porazila před pár týdny v prvním kole i Marii Šarapovovou.

Ale to hlavní pro Andreu Hlaváčkovou je fakt, že si Rumunka výborně počíná i ve čtyřhře. Na svém kontě má už osm titulů, v deblovém žebříčku jí patří sedmnáctá příčka. Pořádně komplikovat hru tak teď bude soupeřkám plzeňské rodačky.

„Pro turnaje v Indian Wells a Miami jsem se domluvila s Monicou, která mě oslovila už v závěru loňské sezony. Bylo štěstí, že nebyla s nikým domluvená a byla takto last minute volná, díky postavení nás obou v žebříčku WTA budeme i relativně vysoko nasazené," libuje si česká tenistka.

Obě hráčky jsou domluvené na spolupráci zatím na březnové turnaje ve Spojených státech v Indian Wells a Miami.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud