25. března 2018 • 10:00

Federer vypadl v Miami, vynechá letos antuku. Jedničkou bude Nadal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský tenista Roger Federer prohrál na Masters v Miami senzačně ve druhém kole s Australanem Thanasim Kokkinakisem a přijde o post světové jedničky. Do čela se vrátí Rafael Nadal, jenž stále kvůli zdravotním problémům nehraje. Federer zároveň oznámil, že stejně jako loni vynechá antukové turnaje. Chybět bude tedy i na French Open.



Stejný model, který se mu loni osvědčil, oznámil brzy po nečekané porážce. Místo French Open bude v 36 letech šetřit tělo na oblíbené turnaje na trávě a zbytek roku.

Federer loni po triumfu na Australian Open také vynechal celé jaro na antuce, i proto, že měl za sebou půlroční pauzu zaviněnou zraněním kolena. Ve Wimbledonu pak přidal dvacátý grandslamový titul. I letos ovládl v lednu grandslam v Melbourne.

Na Floridě titul neobhájí

Federer neobhájí na Floridě body za loňský titul. Navíc ztratil ze svého náskoku na Nadala už v minulém týdnu, poté co v Indian Wells rovněž nezopakoval zisk trofeje. Tam ho ve finále zastavil Juan Martín del Potro.

Včera majitel dvaceti grandslamových titulů podlehl o 15 let mladšímu Kokkinakisovi 6:3, 3:6 a 6:7. Jednadvacetiletý Australan se přitom do hlavní soutěže musel probojovat z kvalifikace a v žebříčku je až na 175. místě.

"Po takovém výkonu jsem si to zasloužil," konstatoval Federer po prohře s mladým Australanem a ztrátě světového trůnu. V Miami neobhájil body za loňský titul stejně jako předtím v Indian Wells, kde prohrál ve finále. "Bylo to špatné. Dneska jsem se nedostal do formy, s níž bych byl spokojený. Takové zápasy někdy přijdou," dodal.

Aby Federer uhájil pozici světové jedničky, potřeboval v Miami postoupit do čtvrtfinále.

Výsledky tenisového turnaje v Miami:

Muži:

Dvouhra - 2. kolo:
Kokkinakis (Austr.) - Federer (1-Švýc.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), Querrey (11-USA) - Albot (Mold.) 7:6 (7:4), 6:1, Fognini (15-It.) - Kuhn (Šp.) 6:2, 6:4, Verdasco (31-Šp.) - García-López (Šp.) 4:6, 6:0, 6:2, Chačanov (32-Rus.) - Copil (Rum.) 7:5, 6:3.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Azarenková (Běl.) - Sevastovová (20-Lot.) 3:6, 6:4, 6:1

Majitel dvaceti grandslamových titulů podlehl o 15 let mladšímu Thanasi Kokkinakisovi 6:3, 3:6 a 6:7.
Majitel dvaceti grandslamových titulů podlehl o 15 let mladšímu Thanasi Kokkinakisovi 6:3, 3:6 a 6:7.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud