28. června 2018 • 16:45

Obhajoba titulu se nekoná! Plíšková v Eastbourne končí ve čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájkyně titulu Karolína Plíšková vypadla na turnaji v Eastbourne ve čtvrtfinále. Druhá nasazená tenistka prohrála v generálce na Wimbledon s Běloruskou Arynou Sabalenkovou za dvě a čtvrt hodiny 3:6, 6:2, 6:7. Po neúspěšné obhajobě trofeje navíc přijde o pozici české jedničky, v pondělním vydání žebříčku WTA klesne na osmé místo za Petru Kvitovou.



Šestadvacetiletá Plíšková se dnes trápila na podání a jen v úvodním setu nabídla soupeřce sedm brejkbolů, Sabalenková dva využila, a přestože sama jednou přišla o podání, za 44 minut se ujala vedení. Ve druhé sadě Plíšková úspěšnost prvního servisu zlepšila a po půlhodině vyrovnala.

V rozhodující sadě ale Češka opět střídala vydařené výměny s propady. Po úvodní ztrátě podání sice dokázala soupeřce dvakrát sebrat servis a ujala se vedení 4:1, zápas ale nedotáhla. Sabalenková si vynutila tie-break a v něm proměnila hned první mečbol.

Dvacetiletá Sabalenková si tak připsala první vítězství nad hráčkou z elitní desítky světového žebříčku v kariéře. V semifinále ji čeká Polka Agnieszka Radwaňská.

Karolína Plíšková dostala své první auto, ale ještě neumí řídit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud