7. srpna 2018 • 09:26

Serena přiznala deprese: Měla jsem pocit, že nejsem dobrá máma

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Serenu Williamsovou pronásledovaly v uplynulých týdnech panické pocity, že kvůli tenisovému programu nezvládá svou mateřskou roli a péči o jedenáctiměsíční dceru. Bývalá světová jednička na sociálních sítích přiznala, že ji trápily deprese. I to byl jeden z důvodů, proč se rozhodla odhlásit z turnaje v Montrealu.



"Minulý týden pro mne nebyl snadný. Musela jsem se vyrovnat se složitými osobními věcmi, byla jsem v depresi," napsala na Instagramu. "Měla jsem pocit, že nejsem dost dobrá máma," dodala.

Své problémy probrala s rodinou a kamarády, aby se ujistila, že je vše v pořádku. "Četla jsem několik článků, podle nichž mohou poporodní deprese trvat až tři roky, pokud se s tím nic nedělá. Mně nejvíc vyhovuje komunikace," uvedla a vyzvala čerstvé matky, aby se o svých pocitech nebály mluvit.

"Je naprosto normální, když máte pocit, že neděláte pro své dítě maximum. Ať už jste doma, nebo v práci, najít rovnováhu v péči o dítě je opravdové umění," dodala.

Šestatřicetiletá Američanka se z Montrealu odhlásila poté, co na turnaji v San Jose utrpěla v 1. kole od Britky Johanny Kontaové nejtěžší porážku v kariéře 1:6, 0:6.

Last week was not easy for me. Not only was I accepting some tough personal stuff, but I just was in a funk. Mostly, I felt like I was not a good mom. I read several articles that said postpartum emotions can last up to 3 years if not dealt with. I like communication best. Talking things through with my mom, my sisters, my friends let me know that my feelings are totally normal. It’s totally normal to feel like I’m not doing enough for my baby. We have all been there. I work a lot, I train, and I’m trying to be the best athlete I can be. However, that means although I have been with her every day of her life, I’m not around as much as I would like to be. Most of you moms deal with the same thing. Whether stay-at-home or working, finding that balance with kids is a true art. You are the true heroes. I’m here to say: if you are having a rough day or week--it’s ok--I am, too!!! There’s always tomm!

Příspěvek sdílený Serena Williams (@serenawilliams),Srp 6, 2018 v 3:24 PDT

Serena Williamsová uhrála za 51 minut jediný game
Serena Williamsová uhrála za 51 minut jediný game

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud