12. února 2019 • 10:53

Snový návrat Hradecké. Po dvou vážných operacích vyhrála turnaj v Trnavě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po vážném zranění kolena získala tenistka Lucie Hradecká první titul ve dvouhře a celkově jubilejní dvacátý na turnajích kategorie ITF. V Trnavě vyhrála vítězka tří grandslamů v deblu i majitelka olympijského stříbra sedm zápasů v sedmi dnech a korunovala návrat po dvou operacích zkříženého vazu.



Třiatřicetiletá rodačka z Prahy si poranila koleno v září 2017 a na tenis musela na devět měsíců zapomenout. V Trnavě nejprve zvládla kvalifikaci, pak došla bez ztráty setu až do finále a v něm po více než tříhodinové bitvě udolala domácí Slovenku Kristínu Kučovou 6:4, 3:6 a 7:6. V tie-breaku neprohrála jediný míček.

"S každým zápasem mi přišlo, že se zlepšuju. Věřím víc své hře, svému tenisu, který jsem hrála před zraněním," řekla bývalá 41. hráčka světa. Na singlový titul Hradecká čekala od dubna 2014, kdy vyhrála antukový turnaj nižší kategorie ITF ve švýcarském Chiassu.

Na grandslamech vybojovala Hradecká deblovou trofej s Andreou Hlaváčkovou v roce 2011 na French Open a v roce 2013 na US Open. V mixu před šesti lety slavila titul v Paříži s Františkem Čermákem.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud