11. dubna 2019 • 21:14

Plíšková i Veselý slaví. Oba prošli téměř po roce do čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Kristýna Plíšková porazila v druhém kole antukového turnaje v Luganu 6:2, 6:4 Němku Antonii Lottnerovou a po téměř roce postoupila na WTA Tour do čtvrtfinále. Naposledy byla sedmadvacetiletá Češka mezi nejlepšími osmi loni v květnu v Norimberku. Stejně je na tom také Jiří Veselý, který prošel po téměř roce do čtvrtfinále v Marrakéši, když porazil Argentince Ignacia Londera 6:3, 6:4. 



Plíšková německou kvalifikantku, jež v prvním kole nečekaně vyřadila turnajovou jedničku Belindu Bencicovou ze Švýcarska, porazila za hodinu a čtvrt. Sestra světové čtyřky Karolíny Plíškové přišla o servis pouze v úvodu druhého setu, hned si ho ale vzala zpět. Celkově česká tenistka proměnila čtyři brejkboly.

O semifinále se 101. hráčka světa Plíšková střetne s dvojnásobnou grandslamovou šampionkou Světlanou Kuzněcovovou z Ruska.

Po téměř roce si zahraje čtvrtfinále i Veselý

Tenista Jiří Veselý porazil v 2. kole antukového turnaje v Marrákeši Argentince Juana Ignacia Londera 6:3, 6:4 a téměř po roce postoupil na okruhu ATP do čtvrtfinále. Naposledy se mezi osmičku nejlepších dostal loni v červnu v Antalyi, kde nakonec vypadl v semifinále. Už před utkáním měl Veselý zaručený návrat do první stovky žebříčku.

Pětadvacetiletý Veselý, který v 1. kole překvapivě vyřadil nasazenou dvojku Itala Fabia Fogniniho, nastoupil s ovázaným předloktím levé ruky, v níž drží raketu. V utkání ale ani jednou neztratil servis, k výhře mu stačily dva proměněné brejkboly.

Hned v úvodu druhého setu postihly Londera, který je v žebříčku na 66. místě, žaludeční problémy. Přímo na kurtu zvracel, v utkání nicméně pokračoval. V třetím gamu podruhé v zápase přišel o podání a Veselý bez větších potíží dovedl premiérový vzájemný duel k vítěznému konci.

Ve čtvrtfinále narazí Veselý na Španěla Pabla Andújara, jenž porazil 7:6, 6:4 sedmého nasazeného Němce Philippa Kohlschreibera. Nečekaně vypadl také Kohlschreiberův krajan a největší favorit turnaje Alexander Zverev. Třetí hráč světového žebříčku prohrál ve 2. kole po dvou a půl hodinách 6:7, 6:2, 3:6 se Španělem Jaumem Munarem.

Výsledky tenisového turnaje žen v Luganu

Dvouhra - 2. kolo:
Kristýna Plíšková (ČR) - Lottnerová (Něm.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bacsinszká, In-Albonová (Švýc.) - Listerová, Voráčová (2-Švéd./ČR) 4:6, 6:4, 10:7.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Marrákeši

Dvouhra - 2. kolo:
Veselý (ČR) - Londero (Arg.) 6:3, 6:4,
Munar (Šp.) - A. Zverev (1-Něm.) 7:6 (7:1), 2:6, 6:3,
Paire (Fr.) - Herbert (8-Fr.) 6:4, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud