26. dubna 2019 • 15:16

Strýcovou kanár nepoložil, v semifinále vyzve Vondroušovou. Uspěla i Kvitová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Antukový turnaj v Istanbulu bude mít českou finalistku. V sobotu se v semifinále potřetí na okruhu utkají Markéta Vondroušová a Barbora Strýcová. Mladší z českých tenistek Vondroušová vyhrála oba vzájemné zápasy a neztratila v nich ani set. Na antukové turnaji ve Stuttgartu se zadařilo Petře Kvitové, která otočila duel s Lotyškou Anastasií Sevastovovou a zvítězila 2:6, 6:2, 6:3.



Třiatřicetiletá Strýcová si v pátek vybojovala postup po divokém průběhu, neboť nad Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu zvítězila 0:6, 7:6, 6:0. Zahraje si semifinále na turnaji WTA poprvé od loňského června, kdy byla stejně daleko na trávě v Birminghamu.

V Turecku Strýcová odehrála i potřetí třísetový zápas. Po debaklu v úvodní sadě zvládla dramatickou koncovku tie-breaku a pak o 14 let mladší Rybakinové vrátila "kanára". S přemožitelkou Kateřiny Siniakové se přetahovala dvě hodiny.

Devatenáctiletá Vondroušová potřebovala jen polovinu času a Arruabarrenaové povolila pouze tři gamy. Potvrdila tak skvělou formu a letos může vybojovat finálovou účast podruhé. V únoru v Budapešti druhý titul nezískala.

Se Strýcovou měly hrát i čtyřhru, ale čtvrtfinálový zápas vzdaly předem.

Kvitová musela otáčet 

Petra Kvitová postoupila do semifinále antukového turnaje ve Stuttgartu. Dvojnásobná grandslamová šampionka zdolala Lotyšku Anastasii Sevastovovou navzdory nevydařenému vstupu do zápasu za hodinu a 34 minut 2:6, 6:2, 6:3.

Kvitová postoupila ve Stuttgartu mezi čtveřici nejlepších potřetí v kariéře. V roce 2012 i 2016 v semifinále prohrála s pozdějšími šampionkami Marií Šarapovovou a Angelique Kerberovou. Tentokrát může opět narazit na domácí favoritku Kerberovou, která se utká o postup s Kiki Bertensovou z Nizozemska.

Světová trojka Kvitová v úvodu čtvrtého vzájemného utkání se Sevastovovou nestíhala a brzy prohrávala 0:4. Poté ale dokázala přidat na podání a postupně na kurtu dominovala. Druhou sadu získala poměrem 6:2 a i ve třetí kráčela suverénně za postupem. Soupeřka sice snížila z 1:4 na 3:4, Kvitová jí ale vzápětí počtvrté v zápase sebrala servis a duel dopodávala.

Výsledky tenisového turnaje žen v Istanbulu

Dvouhra - čtvrtfinále:
Strýcová (ČR) - Rybakinová (Kaz.) 0:6, 7:6 (8:6), 6:0
Vondroušová (ČR) - Arruabarrenaová (Špa.) 6:1, 6:2

Výsledky tenisového turnaje žen ve Stuttgartu

Dvouhra - čtvrtfinále: 
Kvitová (3-ČR) - Sevastovová (7-Lot.) 2:6, 6:2, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud