28. dubna 2019 • 17:43

Kvitová slaví titul ve Stuttgartu! Z Češek je před ní už jen Navrátilová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová vyhrála poprvé v kariéře halový antukový turnaj ve Stuttgartu. Ve finále porazila Estonku Anett Kontaveitovou 6:3 a 7:6, jako první hráčka v letošní sezoně vybojovala druhý titul a ziskem celkově již 27. trofeje se vyrovnala Haně Mandlíkové.



Devětadvacetiletá Kvitová přidala triumf ve Stuttgartu k lednovému úspěchu ze Sydney. Bilanci duelů o titul si vylepšila na 27:9 a v pondělí se vrátí na druhé místo světového žebříčku.

"Radost mám velkou. Vyhrát titul je to nejlepší, jak můžeš zakončit turnaj. Dvakrát jsem finále prohrála, takže jsem ráda, že jsem to napotřetí urvala," připomněla Kvitová porážky v předchozích finále na grandslamovém Australian Open a v Dubaji.

"Byl to první turnaj na antuce, trošku jiné než jinde, bylo to v hale, ale počítá se to," řekla Kvitová. "Takže antuka zatím výborný. Měla jsem dva výborné týdny přípravy a jsem ráda, že jsem to převedla do turnaje. Jsem za to ráda."

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová je nyní v počtu titulů druhou nejlepší Češkou spolu s Mandlíkovou. Nedostižná bývalá světová jednička Martina Navrátilová během kariéry vybojovala ve dvouhře 167 titulů.

V duelu se světovou patnáctkou Kontaveitovou odvrátila Kvitová dva brejkboly v první hře a pak už podávala dobře. Využila jediný brejkbol, který si v úvodní sadě vypracovala, zvýšila na 4:2 a set dopodávala.

V napínavé druhé sadě prolomila soupeřce servis na 1:0, ale vzápětí prohrávala 1:3. Srovnala na 3:3 a za stavu 4:5 odvrátila při svém podání dva setboly.

V tie-breaku pak Kvitová dominovala. Vedla 6:0 a třetí mečbol proměnila nechytatelným forhendem. "Byla jsem tady celý týden s kamarády, děkuji za podporu a děkuju i trenérům domů, snad se koukali," řekla Kvitová při vyhlášení na dvorci.

Trenér Jiří Vaněk i kondiční kouč David Vydra se ale o práci bát nemusejí. "Oni jsou fajn. Určitě se nemůžou dočkat, až zase pojedeme někam na turnaj," uvedla Kvitová. Společně vyrazí ve středu do Madridu, kde bude obhajovat titul.

Kvitová je letos první hráčkou, která vyhrála dva tituly. "Jsem ráda, že jsem to prolomila. A už jsme tři," podotkla s poukazem na Švýcara Rogera Federera a Rakušana Dominica Thiema, kteří se v tomto roce dvakrát radovali na okruhu ATP.

Turnaj ve Stuttgartu má druhý rok po sobě českou šampionku. Loni zvedla trofej nad hlavu Karolína Plíšková .

Šafářová finále deblu prohrála

Lucie Šafářová nepřijede na turnaj WTA do Prahy s trofejí pro vítězku čtyřhry ze Stuttgartu. S Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou ve finále prohrály a na sklonku kariéry zatím počet deblových titulů zkušené české tenistky zůstal na patnácti.

Šafářová s Pavljučenkovovou společně triumfovaly na okruhu dvakrát, v roce 2012 v Charlestonu a o rok později v Madridu. Pak brněnská rodačka prožila "zlaté" roky s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, která je nyní zraněná.

Ve finále na stuttgartské antuce Šafářová s Pavljučenkovovou podlehly domácí dvojici Mona Barthelová, Anna-Lena Friedsamová po nadějném začátku 6:2, 3:6 a 6:10. Příští týden v Praze se Šafářová představí ve dvojici s Barborou Štefkovou.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 886.077 dolarů):

Dvouhra - finále:

Kvitová (3-ČR) - Kontaveitová (8-Est.) 6:3, 7:6 (7:2).

Čtyřhra - finále:
Barthelová, Friedsamová (Něm.) - Šafářová, Pavljučenkovová (ČR/Rus.) 2:6, 6:3, 10:6.

Petra Kvitová získá za turnajový triumf také luxusní vůz
Petra Kvitová získá za turnajový triumf také luxusní vůz

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud