19. května 2019 • 19:06

Nadal podeváté vyhrál v Římě. Ve finále uštědřil Djokovičovi kanára

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský tenista Rafael Nadal uštědřil v Římě Novaku Djokovičovi poprvé v historii vzájemných duelů kanára a nakonec antukový turnaj v italské metropoli podeváté v kariéře ovládl. Srbského rivala a prvního hráče světového žebříčku porazil 6:0, 4:6, 6:1 a druhou finálovou účast sezony proměnil v první titul.



Nadal získal týden před startem grandslamového Roland Garros 34. trofej z akce kategorie Masters. O jednu tak opět odskočil Djokovičovi, který minulý týden triumfem v Madridu jeho rekord vyrovnal.

"Ještě pořád si vzpomínám na první zdejší titul v roce 2005. To, že tu mohu i po tolika letech zase stát s pohárem, pro mne znamená opravdu hodně," řekl Nadal, jenž svou sbírku rozšířil na 81 titulů.

Djokovič zahájil zápas kanárem naposledy před třemi lety. Shodou okolností se mu to přihodilo rovněž v Římě, tehdy ale duel třetího kola s Thomazem Belluccim nakonec vyhrál. V 54. vzájemném duelu série s Nadalem byl k vidění kanár poprvé ve 142. setu, který spolu oba velcí rivalové odehráli.

V prvním setu Nadal na dvorci naprosto dominoval a při svém servisu ztratil jen tři fiftýny. Ve druhé sadě se Djokovič propracoval k brejkbolům a svou druhou šanci v zápase v desáté hře proměnil. V rozhodujícím třetím setu už mu dvaatřicetiletý rodák z Mallorky žádnou příležitost nenabídl a po necelých dvou a půl hodinách slavil triumf.

"Jsem vážně rád, že jsem to dokázal dostat do tří setů vzhledem k tomu, že v prvním mě z kurtu úplně vypráskal. Třetí se ale bohužel od prvního moc nelišil," uznal Djokovič. "Trochu mi dneska došla šťáva. Jako by mi vždycky chybělo půl kroku, zvlášť na bekhendu," dodal.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Mužská dvouhra - finále:
Nadal (2-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 6:0, 4:6, 6:1.

Mužská čtyřhra - finále:
Cabal, Farah (3-Kol.) - Klaasen, Venus (6-JAR/N. Zél.) 6:1, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud