28. června 2019 • 15:00

Plíšková má formu! Opět ztratila jen tři hry, v Eastbourne je ve finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková má před Wimbledonem skvělou formu! Na trávě v Eastbourne si zahraje o druhý tamní titul, když jasně přehrála Nizozemku Kiki Bertensovou. Šampionka turnaje z roku 2017 vyhrála duel světové trojky se čtyřkou 6:1, 6:2. V sobotu může Plíšková získat 14. trofej a třetí letošní, pokud porazí také Němku Angelique Kerberovou.



Plíšková si chtěla s Bertensovou srovnat účty, poslední dva zápasy včetně loňského osmifinále ve Wimbledonu totiž vyhrála Nizozemka. Dnes ale díky skvělému servisu a agresivní hře dominovala česká tenistka. S Bertensovou si vyrovnala vzájemnou bilanci na 3:3.

Česká jednička v Eastbourne znovu neztratila ani set a na turnaji má impozantní skóre na gamy 48:14. Na trávě si o titul zahraje popáté v kariéře, dvakrát byla úspěšná. Letos už si odvezla trofeje z Brisbane a Říma.

Kerberová bude od příštího týdne obhajovat wimbledonský titul a dnes ušetřila síly. Její tuniská soupeřka Ons Džabúrová totiž kvůli poraněnému kotníku k semifinále nenastoupila. Před plánovaným duelem 1. kola na grandslamu s Petrou Kvitovou raději dopřála noze klid.

Tenisový turnaj mužů a žen v Eastbourne (tráva):

Ženy (dotace 998.712 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kerberová (4-Něm.) - Džabúrová (Tun.) bez boje, Karolína Plíšková (2-ČR) - Bertensová (3-Niz.) 6:1, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud