29. června 2019 • 17:29

Plíšková: Pozor, na Wimbledonu to bude jiné! Hrdlička byl nadšený

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková odehrála v Eastbourne výborný turnaj. Neztratila ani set a ve finále si poradila s neoblíbenou soupeřkou Angelique Kerberovou 6:1, 6:4. Teď však vyhlíží Wimbledon, a jak sama dobře ví, ani vítězství na turnaji před nejprestižnějším kláním nic neznamená. „Už se mi jednou stalo, že jsem tu vyhrála a pak na Wimbledonu vypadla ve druhém kole. Uvidíme, co se bude dít teď," komentovala pokorně třetí hráčka světa.



Byla to jízda. Plíšková celé finále kontrolovala a Kerberové v podstatě nic nedovolila, nakonec dokráčela ke svému třetímu letošnímu titulu a celkovému 14. poháru v kariéře. „Myslím, že jsem celý týden hrála perfektně. Neprohrála jsem set, ale některé zápasy nebyly až tak jednoznačné, jak by se mohlo zdát," řekla ihned po utkání pro twitterový účet WTA česká tenistka.

„To platí i pro finále. Dost jsem s tím bojovala, protože Angie je jednou z nejlepších tenistek na trávě. Gratuluji ji ke skvělému týdnu a přeji hodně štěstí na Wimbledonu," pokračovala Plíšková.

Stejně nadšený byl také její manžel a manažer Michal Hrdlička. „To byl ale týden," jásal na sociální síti s použitím vyhvězdičkovaného anglického jadrného výrazu.

Naopak Kerberová věděla, že její výkon zkrátka na rozjetou soupeřku nestačil.

„Karolíno, skvělá práce. Odehrála jsi celý týden úžasně. Pokusila jsem se předvést na hřišti svůj nejlepší výkon, ale tys byla prostě skvělá. Hodně štěstí na Wimbledonu," reagovala 31letá Němka, pro níž bude letošní ročník speciální - bude totiž obhajovat loňský titul. 

Oslava Plíškové s celým týmem: (zleva) mentální kouč Marian Jelínek, manažer a manžel Michal Hrdlička a trenérka Conchita Martínezová
Oslava Plíškové s celým týmem: (zleva) mentální kouč Marian Jelínek, manažer a manžel Michal Hrdlička a trenérka Conchita Martínezová

„Určitě pro mě bude zvláštní... Budu znovu kráčet po centrálním kurtu, kde jsem vyhrála. Přece jen vzpomínek a emocí je hodně. Každopádně se těším a snad se mi povede navázat na výhru v minulém roce," doufala Kerberová. To Plíškové zatím wimbledonské týdny moc radosti v minulosti nepřinesly. 

„Nikdy jsem na Wimbledonu nehrála dobře, proto přišel nejlepší čas na změnu v trenérském štábu. Teď mám alespoň koučku, která Wimbledon sama vyhrála," narážela Plíšková se smíchem na Conchitu Martínezovou. Ta v roce 1994 ve finále věhlasného travnatého turnaje porazila Martinu Navrátilovou. 

Mohlo by se ale zdát, že česká tenistka konečně naladila formu ve správný čas.

„Začátek je dobrý, získali jsme titul... Hra se navíc zlepšuje, dobře trénujeme, ale i minule mi tu vítězství (2017, proti Wozniacké 2:0) nepřineslo štěstí. Slavila jsem titul a pak vypadla na Wimbledonu ve druhém kole. Zkusím si co nejvíc užít trofej a v pondělí na to půjdu znovu. Uvidíme, jak se mi bude dařit," zakončila s pokorou světová trojka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud