25. listopadu 2019 • 14:12

FOTO: Federer v aréně místo býků! Takhle padl divácký rekord na tenise

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roger Federer a Alexander Zverev přilákali v Mexiku rekordní návštěvu na tenisový zápas v historii. Jejich exhibici v největší býčí aréně světa sledovalo v sobotu 42 517 lidí, čímž výrazně překonali dosavadní rekord starý téměř deset let.



Dvacetinásobný grandslamový šampion Federer během exhibičního turné po Jižní Americe odehrál v Mexiku čtvrtý z pěti plánovaných zápasů. Ten v metropoli proti Zverevovi měl stanovit nový rekord a přání pořadatelů se splnilo.

„Na tento magický večer nikdy nezapomenu,“ zhodnotil osmatřicetiletý Federer nadšeně novou zkušenost poté, co o šestnáct let mladšího Němce porazil 3:6, 6:3 a 6:2.

Pohled na zaplněnou největší býčí arénu světa. Celkem 42 517 diváků vytvořilo nový tenisový rekord v návštěvnosti
Pohled na zaplněnou největší býčí arénu světa. Celkem 42 517 diváků vytvořilo nový tenisový rekord v návštěvnosti

Dosavadní rekordní počet 35 681 tenisových fanoušků dorazil v roce 2010 v Bruselu na bývalou domácí hvězdu Kim Clijstersovou proti Američance Sereně Williamsové. Exhibice se tehdy uskutečnila na Stadionu krále Baudouina.

Turné, které začal v úterý, zakončil Federer v Ekvádoru. V únoru v Kapském Městě by pak chtěl sehrát exhibici proti Rafaelu Nadalovi a divácký rekord opět vylepšit. Organizátoři pro tuto příležitost chystají fotbalový stadion s kapacitou 55 tisíc lidí.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud