26. července 2020 • 16:53

Halepová naštvala Palermo. Z turnaje WTA Tour po pauze se odhlásila

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová dvojka Simona Halepová se kvůli komplikacím spojeným s koronavirovou pandemií odhlásila z turnaje v Palermu, kde tenistky 3. srpna po dlouhé pauze rozehrají sezonu WTA Tour. Dvojnásobná grandslamová vítězka tím naštvala organizátory, protože dostala ujištění, že by nemusela na Sicílii do karantény.



"Vzhledem k rostoucímu počtu případů COVIDu-19 v Rumunsku a mým současným obavám v souvislosti s mezinárodními lety jsem se musela s těžkým srdcem z turnaje odhlásit," uvedla na twitteru Halepová, jež má být od 10. srpna hlavní hvězdou turnaje v Praze.

Manažerka Halepové Virginia Ruziciová informovala pořadatele o neúčasti bývalé světové jedničky krátce poté, co italská vláda nařídila pro lidi přijíždějící z Rumunska či Bulharska karanténu. Opatření by se však nemělo vztahovat na ty, kteří do země jedou za prací, tedy ani na profesionální sportovce.

"Informovali jsme o tom tým Halepové, ale odpověděli nám, že rozhodnutí už padlo. Jsme zklamaní a naštvaní," řekl po ztrátě největší hvězdy ředitel turnaje Oliviero Palma.

Na Sicílii by po odhlášení Halepové měly startovat čtyři hráčky z elitní dvacítky žebříčku včetně světové osmnáctky Markéty Vondroušovgé, jež je přihlášena i do Prahy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud