6. února 2021 • 10:29

Krejčíková padla po dvouhodinové bitvě, v deblu bude hrát o titul

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Krejčíková vypadla na tenisovém turnaji Grampians Trophy v Melbourne ve čtvrtfinále po porážce 6:7, 4:6 od Američanky Jennifer Bradyové. Nasazené sedmičce podlehla po bezmála dvouhodinovém boji. Chuť si poté spravila ve čtyřhře po boku Kateřiny Siniakové v souběžně hraném turnaji Gippsland Trophy. Po vítězství 7:5, 6:2 nad rumunsko-francouzskou dvojicí Mihaela Buzarnescuová, Alizé Cornetová postoupil nejvýše nasazený pár do finále, kde bude usilovat o šestý společný titul.



Šestašedesátá hráčka světa Krejčíková po předchozím vítězství nad Jelenou Rybakinovou z Ruska na další žebříčkovou favoritu těsně nestačila. Za celý zápas ztratila jen jednou podání, soupeřka ale byla na servisu stoprocentní.

První set rozhodl tie-break, ve kterém Krejčíková vedla 5:4 a šla podávat, ale už nezískala ani bod. Zápas se zlomil v páté hře druhé sady, kdy česká hráčka při svém podání pustila Američanku do vedení 40:0 a obrat se jí už nezdařil. Byl to jediný využitý brejkbol Bradyové v zápase z dvanácti, Krejčíková nevyužila pět příležitostí, přičemž všechny měla v prvním setu. V závěru odvrátila světové čtyřiadvacítce dva mečboly, ale po třetím kapitulovala a první vzájemný zápas prohrála.

O deblový titul v Gippsland Trophy si Krejčíková se Siniakovou zahrají proti druhému nasazenému tchaj-wanskému páru Čchan Jüng-žan, Čchan Chao-čching. České vítězky grandslamových turnajů French Open a Wimbledonu z roku 2018 se pokusí navázat na zatím poslední společný triumf z Šen-čenu, kde vloni v lednu úspěšně zahájily sezonu. Sinikaová má v deblu celkem na kontě osm turnajových prvenství, Krejčíková šest.

Tenisový turnaj žen Grampians Trophy v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 235.820 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Bradyová (7-USA) - Krejčíková (ČR) 7:6 (7:5), 6:4, Kontaveitová (6-Est.) - Azarenková (3-Běl.) bez boje, Sakkariová (5-Řec.) - Kerberová (8-Něm.) 6:4, 6:2, Liová (USA) - Cirsteaová (Rum.) 6:3, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud