18. února 2021 • 09:50

Obří bitva pro Bouzkovou! Udolala favoritku a zahraje si druhé finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Marie Bouzková odvrátila v semifinále turnaje Phillip Island Trophy dva mečboly Kanaďance Biance Andreescuové. Vítězku US Open z roku 2019 česká hráčka porazila po více než tříhodinové bitvě 6:7, 6:2, 7:5 a zahraje si v Melbourne druhé finále v kariéře.



Dvaadvacetiletá Bouzková hrála o titul poprvé loni v březnu v Monterrey a nestačila na turnajovou jedničku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny. V Melbourne bude její poslední soupeřkou 75. hráčka žebříčku Darja Kasatkinová z Ruska, proti níž bude světová padesátka Bouzková papírovou favoritkou. Jediný vzájemný duel loni v hale v Ostravě ale vyhrála ve třech setech Ruska.

Proti světové devítce Andreescuové se Bouzková dostala z kritické situace ve třetím setu, v němž prohrávala už 1:4. Za stavu 5:4 měla turnajová dvojka při podání pražské rodačky dva mečboly, ale výměny zakončila úderem do sítě a poté do autu. Při prvním mečbolu Bouzkové pak Andreescuová returnovala bekhendem za základní čáru.

Zápas trval tři a čtvrt hodiny. Výrazně k tomu přispěl osmdesátiminutový první set, který Andreescuová vyhrála v tie-breaku 11:9. Dvacetiletou Kanaďanku porazila Bouzková na třetí pokus poprvé v kariéře a připsala si čtvrté vítězství nad tenistkou z top ten žebříčku.

Tenisový turnaj žen Phillip Island Trophy v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 235 238 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Bouzková (13-ČR)
- Andreescuová (2-Kan.) 6:7 (9:11), 6:2, 7:5,
Kasatkinová (Rus.) - Collinsová (8-USA) 6:2, 6:7 (6:8), 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud