15. května 2021 • 16:14

Třetí finále v Římě za sebou. Plíšková udolala Chorvatku a bude hrát o titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková si na turnaji v Římě potřetí za sebou zahraje o titul. Devětadvacetiletá česká hráčka si v dnešním semifinále poradila 6:1, 3:6 a 6:2 s Petrou Martičovou z Chorvatska.



Plíšková získala první set za 28 minut, ale na postup se nakonec ještě nadřela. Martičová se zvedla, vyrovnala a v rozhodující sadě dokázala smazat ztrátu 0:2. Poté už jí devátá hráčka světa nedovolila ani bod.

V Římě se tak Plíšková představí potřetí za sebou ve finále. V roce 2019 zvítězila, loni ve svém dosud posledním finále neuspěla. O sedmnáctý turnajový titul v kariéře si v neděli zahraje proti Američance Cori Gauffové, nebo Ize Šwiatekové z Polska.

Šwiateková dnes hraje už druhý zápas, protože páteční program narušil déšť a ke čtvrtfinále s Elinou Svitolinovou z Ukrajiny nastoupila až dnes dopoledne. S dvojnásobnou šampionkou si poradila 6:2 a 7:5.

Dva zápasy dnes bude hrát i první tenista světa Novak Djokovič, který po velkém boji zvládl dohrávku čtvrtfinále. Obhájce titulu do semifinále prošel po výhře 4:6, 7:5 a 7:5 nad Stefanosem Tsitsipasem z Řecka. Zápas byl v pátek kvůli dešti přerušen za stavu 6:4 a 2:1 pro Tsitsipase, který měl navíc výhodu brejku. Djokovič však utkání dokázal otočit, přestože ve druhé sadě prohrával 2:4 a ve třetí pak 1:3.

V semifinále Djokovič, který v Římě může získat šestý titul, nastoupí proti Lorenzu Sonegovi. Také italský tenista už má dnes jeden zápas za sebou. Andreje Rubljova z Ruska porazil 3:6, 6:4, 6:3 a stal se prvním domácím semifinalistou po 14 letech.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří devítinásobný šampion Rafael Nadal ze Španělska s Američanem Reillym Opelkou.

První deblové finále v kariéře na okruhu WTA si zahraje Markéta Vondroušová. S Francouzkou Kristinou Mladenovicovou porazily v semifinále rumunsko-italskou dvojici Irina-Camelia Beguová, Sara Erraniová 6:2, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud