Jan Jaroch
Premium
24. srpna 2021 • 17:30

Nová tenisová BIG 4. Vytáhlí muži s ruskými kořeny útočí. A nebojí se

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak dlouho vyhlíží tenis střídání stráží, až je už nepřehlédnutelně tady. Z velké čtyřky terorizující tenisové kurty poslední dvě dekády zbyl už jen Novak Djokovič. Zranění Roger Federer s Rafaelem Nadalem ukončili sezonu (Švýcar možná i kariéru), nezmar Andy Murray se lopotí ve druhé stovce žebříčku na kovové kyčli. A tak je čím dál citelnější vláda nového kvarteta – Daniil Medveděv, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Andrej Rubljov.



O víkendu se všichni čtyři vměstnali mezi poslední kvartet tenistů na turnaji v Cincinnati, prestižní generálce pro US Open. Po Flushing Meadows se s pravděpodobností hraničící s jistotou seřadí na druhém až pátém místě žebříčku ATP. Žádnému z nich není víc než 25 let, mají před sebou minimálně dalších deset sezon. A zdá se, že právě tihle čtyři mohou vytvořit novou Big 4.

Bude jiná a zároveň i zábavná podle vlastních standardů, jak ukázalo dění na rozpálených kurtech v Masonu, městě nedaleko Cincinnati. Prchlivý Rus Daniil Medveděv tam vzteky nakopl stojan s kamerou tyčící se neprakticky (a taky nebezpečně) za zadní lajnou na konci kurtu. „Málem jsem si o ni zlomil ruku,“ sakroval po srážce, která ho rozhodila.

Vítězové největších letošních titulů


(grandslamy + ATP 1000 + olympiáda)
Australian Open Novak Djokovič (Srb.)
Miami Hubert Hurkacz (Pol.)
Monte Carlo Stefanos Tsitsipas (Řec.)
Madrid Alexander Zverev (Něm.)
Řím Rafael Nadal (Šp.)
Roland Garros Novak Djokovič (Srb.)
Wimbledon Novak Djokovič (Srb.)
OH Tokio Alexander Zverev (Něm.)
Toronto Daniil Medveděv (Rus.)
Cincinnati Alexander Zverev (Něm.)

Alexander Zverev zase nařkl při druhém semifinále Stefanose Tsitsipase z podvádění. Řek s dlouhými vlasy si mezi druhým a třetím setem sbalil tašku a odkráčel na „toilet break“. „Má v ní telefon. Tohle mi udělal už v Paříži, zkouší to každý turnaj,“ bouřil se Zverev, že soupeř dostává nepovolený koučing. Jeho pointě dodal na váze záběr, kterak Tsitsipasův otec a kouč Apostolos o pauze právě cosi textuje na telefonu.

O pár kol dřív se Andrej Rubljov obul do Gaela Monfilse. Francouzský veterán fyzicky strádal, dokonce na kurtu zvracel. Volal si lékaře. Ploužil se jak mrtvola, rázem ale vypálil dělový winner z forhendu. „Pokaždý, když prohrává, je s ním najednou něco špatně, potřebuje ošetření. Posledních pět let má nejvíc návštěv fyzia na okruh,“ láteřil Rubljov, až mu pod černou čelenkou poskakovaly vlasy. „Myslíš, že jsem si vymyslel, že se tady pozvracím,“ kontroval rozčilený čerstvý ženáč Monfils.

Tihle borci nového sledu rozhodně nejsou ostýchaví, chytnou na první škrtnutí a nezdráhají se ukázat emoce. Ani vzájemné vztahy nejsou zcela idylické, jak

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud