Premium
12. října 2021 • 10:25

Nejtěžší rok PK - oheň stále má. Kukal: grandslamu musí něco podřídit

Autor: Miroslav Mazal
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Získala osmadvacátý titul kariéry, na okruhu WTA přidala dvě semifinále. Tenisovou sezonu 2021 však řadí k těm méně povedeným. Petra Kvitová prohrála v Indian Wells ve třetím kole s Viktorií Azarenkovou z Běloruska 5:7, 4:6, což byl pro dvojnásobnou českou vítězku Wimbledonu poslední zápas roku. „Stále mám v sobě oheň, což je pro mě v tomto věku velmi důležité. Bez toho bych dál hrát nemohla. Pořád jej mám a to je krásné,“ naznačila výhledy k dalšímu působení na profesionální Tour. Co musí Kvitová změnit? A může se dočkat třetího grandslamu? I na to odpovídá v placené části textu expert Jan Kukal.



Už před kalifornským turnajem, jemuž se přezdívá pátý grandslam, oznámila, že je vyčerpaná a další akce roku v čele s Billie Jean King Cupem v Praze vynechá. V Indian Wells dokázala Petra Kvitová na úvod sice hravě zdolat Nizozemku Arantxu Rusovou, jenže ve druhém kole narazila. V myšlenkách jednatřicetileté rodačky z Fulneku se mísily pocity zklamání i úlevy.

„Tohle je konec, a abych řekla pravdu, tak jsem velmi ráda. Byl to vyčerpávající rok,“ prohlásila po utkání s Viktorií Azarenkovou. Češka v něm zahrála 29 vítězných míčů, ale udělala taky 26 chyb a šestkrát přišla o vlastní servis.

Průměrný zápas uzavřel průměrnou sezonu. Březnový zisk titulu v Dauhá věštil solidní rok, jenže Kvitové nevyšly především grandslamové turnaje. I kvůli zranění nepřešla na podnicích velké čtyřky přes třetí kolo. Na turnajích WTA brala ještě semifinále na trávě v Bad Homburgu a minulý měsíc v hale v Ostravě.

„Měla jsem lepší sezony, než byla tahle. To se stává, už jsem zažila podobné roky a není to konec světa. Vyhrála jsem jeden turnaj, což je vždycky highlight roku. Můžu říct, že jsem odehrála několik úžasných zápasů,“ ohlédla se. A promluvila také o nedávných těžkostech. „Od té doby, co začal covid, je to vyčerpávající pro všechny. A moje tělo to nesnáší moc dobře. Proto končím sezonu už teď, abych měla pár týdnů navíc na oddych a vyléčení všech bolístek.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud