28. února 2022 • 06:45

Bouzková bez titulu. Podlehla Stephensové, diváky nadchla proslovem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Marie Bouzková prohrála i své třetí finále na okruhu WTA. V Guadalajaře podlehla v boji o titul Američance Sloane Stephensové 5:7, 6:1, 2:6. Američanka získal první titul od roku 2018, sympatická Češka si získala fanoušky závěrečným proslovem ve španělštině. 



Třiadvacetiletá česká hráčka bojovala s vítězkou US Open z roku 2017 dvě a půl hodiny. Nakonec ale odešla poražena, stejně jako loni ve finále turnaje Phillip Island Trophy v Melbourne a předloni v Monterrey.

O pět let starší Američanka, která v prvním kole vyřadila čtrnáctiletou českou debutantku na elitním okruhu Brendu Fruhvirtovou, vyhrála turnaj WTA po čtyřech letech. Pro někdejší světovou trojku je to sedmý titul v kariéře.

„Je teprve začátek sezony, takže ještě je před námi spousta tenisu, ale jsem nadšená, že jsem zase dokázala vyhrát pár zápasů za sebou, získat titul a doufám, že se od toho odrazím dál,“ řekla Stephensová, která vyhrála prvních šest finále, co nichž v kariéře postoupila, v dalších třech pak ale uspět nedokázala a od Turnaje mistryň 2018 si nikde o titul nezahrála.

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud