Jan Jaroch
27. dubna 2023 • 16:35

Fruhvirtovy mají konkurenci, zastíní je sestry z Ruska? Mladší (15) už exceluje

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Linda a Brenda Fruhvirtovy se těší pozornosti tenisového světa coby sestry, které už v teenagerovském věku dosáhly velké věci a jimž má patřit budoucnost. Roste jim však silná konkurence – Erika a Mirra Andrejevovy, stejně staré slečny z Ruska. Zvlášť patnáctiletá Mirra právě teď exceluje na tisícovkovém turnaji v Madridu.



Právě v Madridu Mirra Andrejevová zdolala po Leylah Fernandezové (49. na WTA) i Beatriz Haddadovou Maiaovou (14.) 7:6, 6:3 a je ve třetím tisíciletí sedmou nejmladší hráčkou, která skolila soupeřku z top 20. Mezitím šestnáctiletá Brenda Fruhvirtová stále čeká na první výhru z WTA Tour, kde prohrála zatím všech pět svých zápasů.

Narodily se v Krasnojarsku, v jihosibiřském městě na řece Jenisej. Starší Erice je 18 let a mladší Mirře 15. Věkově téměř kopírují sestry Fruhvirtovy, z nichž Linda (58.) oslaví na prvního máje osmnáctiny a Brendě (145.) bylo začátkem dubna 16. A stejně jako v případě Fruhvirtových, i u Andrejevových se tvrdí, že mladší ze sesterského dua to dotáhne dál.

Přitom i Erika, účastnice loňského US Open, je dost viditelná. V žebříčku už tluče na bránu elitní stovky, aktuálně patří dívce, která předloni prohrála ve finále juniorky Roland Garros s Lindou Noskovou, 114. místo.

Momentálně je to však Mirra (194.), kdo je v laufu. Letošní sezonu zahájila třemi finále na juniorských turnajích včetně Australian Open, pak začala dominovat mezi dospělými. Na antuce v Itálii ovládla podniky v Chiassu a Belinzoně (oba s dotací 60 000 dolarů), nyní se na obřím turnaji v Madridu protloukla mezi 32 nejlepších tenistek a drží vítěznou sérii patnácti zápasů. Krásný dárek k šestnáctinám, které oslaví v sobotu.

„Ráda hraju rychle, ale taky dokážu měnit rytmus, zařadit vysoké lifty nebo kraťasy. Přirovnala bych se k Uns Džábirové,“ srovnává Mirra vlastní hru s jednou z nejzábavnějších tenistek na okruhu, zatímco starší sestru Eriku připodobňuje k světové jedničce Ize Šwiatekové. Stejně jako Fruhvirtovy, i Andrejevovy zastupuje mocná agentura IMG, díky níž Mirra dostala volnou kartu do hlavní soutěže v Madridu.

Sestry Fruhvirtovy se částečně připravují i nedaleko Nice v akademii trenéra Patricka Mouratoglua. Také Andrejevovy trénují od začátku roku 2022 na Azurovém pobřeží ve Francii. A to o třicet kilometrů dál v Cannes. A obě sourozenecké dvojice se nyní v Madridu bok po boku představí i v deblovém turnaji.

Rivalita českých a ruských sester teprve začíná.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud