21. června 2023 • 19:15

6:1, 6:1 za 50 minut. Kvitová v Berlíně smetla Argentinku a slaví postup

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová postoupila na trávě v Berlíně do čtvrtfinále. Česká jednička ve druhém kole deklasovala Nadiu Podoroskou za 50 minut 6:1, 6:1. První duel ve zpožděném programu zvládla Markéta Vondroušová. Třiadvacetiletá rodačka ze Sokolova porazila v prvním letošním utkání na travnatém povrchu Kanaďanku Biancu Andreescuovou 7:6, 7:5.



Nasazená sedmička Kvitová, která v úvodním kole zdolala krajanku Karolínu Plíškovou, neměla s Podoroskou žádný problém. Argentinská tenistka, jež dnes nejprve v dohrávce vyřadila Španělku Rebeku Masárovou 3:6, 6:3, 6:2, nedokázala čelit výbornému podání dvojnásobné wimbledonské šampionky.

Světová devítka Kvitová byla při svém servisu suverénní. Soupeřce nenabídla ani jednu brejkovou šanci, nastřílela pět es a naopak Podoroské pětkrát sebrala podání. O postup do semifinále se utká s turnajovou trojku Caroline Garciaovou z Francie.

Třiapadesátá hráčka světa Vondroušová zdolala vítězku US Open z roku 2019 Andreescuovou za hodinu a 42 minut. Kanadskou soupeřku porazila letos podruhé, v květnu ji deklasovala na antuce v Římě 6:0, 6:1.

Obě hráčky se v prvním setu opíraly o servis a ani jedna nenabídla soupeřce brejkbol. Rozhodlo se tak ve zkrácené hře, kterou Vondroušová ovládla 7:0. Andreescuová prohrála šestý tie-break za sebou.

Ve druhé sadě už tenistky tak spolehlivé na podání nebyly. Vondroušová prohrávala po dvou ztracených servisech 1:4, následně ale odvrátila další čtyři brejkboly a čtyřmi získanými hrami za sebou vývoj otočila.

Za stavu 5:4 sice Češka nevyužila tři mečboly, o chvíli později ale na čtvrtý pokus při servisu soupeřky nezaváhala a mohla se radovat z postupu. Vondroušová vyhrála první utkání na trávě od předloňského Wimbledonu. Její příští soupeřkou bude domácí Jule Niemeierová, jež vyřadila obhájkyni prvenství Uns Džábirovou z Tuniska.

Nečekaně už ve 2. kole ztroskotala wimbledonská šampionka Jelena Rybakinová. Světová trojka, kterou za necelé dva týdny čeká obhajoba loňského překvapivého titulu na londýnské trávě, prohrála s Chorvatkou Donou Vekičovou 6:7, 6:3, 6:4.

Výsledky tenisového turnaje žen v Berlíně

Tenisový turnaj žen v Berlíně (tráva, dotace 780.637 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (7-ČR) - Podoroská (Arg.) 6:1, 6:1
Vekičová (Chorv.) - Rybakinová (2-Kaz.) 6:7 (1:7), 6:3, 6:4

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud