Jan Jaroch
Premium
26. června 2023 • 15:10

Djokovičův finální úder: Federerovi vezme NEJ rekord, posune hranice

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ač v Paříži stanul na území, kam se před ním žádný muž nedostal, stále mnohé nepřesvědčil. Je Novak Djokovič, rekordman s třiadvaceti grandslamovými tituly, nejlepším tenistou historie? Tahle disputace se vede dál. A srbská legenda do ní nehodlá slovně vstupovat. I tak má šanci za věčnou pří v příštích třech měsících rázně zabouchnout dveře. Brzy může mít osm wimbledonských titulů jako Roger Federer, vyhrát jako první hráč po 54 letech kalendářní Grand Slam a posunout se na metu 25, kam ještě lidská noha nevkročila.



Roger Federer plánuje, že se jako vysloužilý tenista na pár dní vypraví na londýnskou adresu SW 19. V bělostném úboru tam svým elegantním stylem dobýval největší vítězství i náklonnost nejvíce fanoušků, kteří sedávali v hledišti s nápisy: Pssst, génius pracuje. Teď může jeho nejprestižnější rekord, osm wimbledonských titulů, dorovnat vetřelec Novak Djokovič. Krátce poté, co v Paříži, tedy na území Rafaela Nadala, zapsal srbský vladař rekordní třiadvacátý grandslamový triumf a Mallorčana odsunul na druhé místo v dějinných dostizích.

Zatímco na cihlové drti ve Francii se Djokovičovo vítězství tak úplně nečekalo, na londýnské trávě by bylo vše jiné naprostým šokem. Srb vyhrál čtyři poslední ročníky Wimbledonu, během nichž ukazoval, v jakého experta na travnatý tenis se vyvinul. Nyní mu nebudou stát v cestě Federer ani Nadal. Loňský finalista Nick Kyrgios nehrál přes půl roku. Zbytku startovního pole tráva příliš nechutná (Daniil Medveděv, Stefanos Tsitsipas) či jsou borci ještě příliš mladí a na trávě neostřílení (Carlos Alcaraz, Holger Rune).

„Zdá se, že Novak bude vyhrávat ještě dlouho, což je skvělé. Přeji mu jen to nejlepší,“ prohlásil Federer rytířsky při nedávné návštěvě Londýna. Ani náznak

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud