18. listopadu 2023 • 23:00

Sinner poprvé ve finále Masters. Ital v boji o titul vyzve Djokoviče

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Italský tenista Jannik Sinner postoupil poprvé v kariéře do finále Turnaje mistrů. V úvodním semifinále zdolal před bouřlivým domácím publikem v Turíně Daniila Medveděva 6:3, 6:7, 6:1. Jeho soupeřem bude světová jednička Novak Djokovič, který porazil Carlose Alcaraza 6:3, 6:2 a zahraje si o rekordní sedmý titul ze závěrečné akce sezony.



Sinner, jenž postoupil do finále Turnaje mistrů jako první Ital v historii, potvrdil, že v závěru sezony nabral skvělou formu. Čtvrtý hráč světového žebříčku prošel v Turíně základní skupinou bez zaváhání a získal skalpy Djokoviče, Řeka Stefanose Tsitsipase i Dána Holgera Runeho. Stále tak zůstává ve hře o rekordní prémii 4,8 milionu dolarů pro hráče, který dojde bez jediné porážky až k titulu.

Proti Medveděvovi získal dvaadvacetiletý Sinner úvodní set díky jedinému brejku za 46 minut, ve druhém ale ani jeden z hráčů na podání nezaváhal. Tie-break zvládl lépe ruský hráč, úvod rozhodující sady ale vyšel lépe Sinnerovi. Odskočil do vedení 3:0, další brejk přidal v šestém gamu a koncovku si s přehledem ohlídal. Po šesti porážkách v úvodních šesti vzájemných zápasech nyní vyhrál třetí duel s Medveděvem v řadě.

Šestatřicetiletý Djokovič zvládl utkání s úřadujícím wimbledonským šampionem s přehledem. Úvodní vyrovnaný set rozhodl brejkem na 5:3 a čistou hrou ho dopodával. Ve druhé sadě sebral debutantovi na Turnaji mistrů podání dvakrát a za 88 minut postoupil. Finále si na prestižní akci pro osmičku nejlepších tenistů sezony zahraje už podeváté.

Výsledky tenisového Turnaje mistrů v Turíně:

Dvouhra - semifinále:

Djokovič (1-Srb.) - Alcaraz (2-Šp.) 6:3, 6:2, Sinner (4-It.) - Medveděv (3-Rus.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:1.

Čtyřhra - semifinále:

Granollers, Zeballos (5-Šp./Arg.) - Bopanna, Ebden (3-Indie/Austr.) 7:5, 6:4, Ram, Salisbury (6-USA/Brit.) - S. González, Roger-Vasselin (4-Mex./Fr.) 7:6 (7:5), 3:6, 10:7.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud