9. listopadu 2009 • 10:07

Agassi: Dnes už by mi drogy neprošly

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Tenis na sebe může být hrdý," prohlašuje Andre Agassi o vývoji antidopingového programu v "bílém sportu". Dnes už by podle amerického tenisty jeho drogové úlety z roku 1997 neměly šanci projít.



Poslední muž, který před Rogerem Federerem vyhrál všechny čtyři grandslamové turnaje, ve své otevřené biografii přiznal, že před dvanácti lety bral drogu podobnou pervitinu - crystal meth.

Čtěte více:
Agassimu po přiznání hrozí vězení: Za lhaní! »
Agassi: Z trestu za drogy jsem se vylhal »

Poté, co ATP jeho prohřešek odhalila, Agassi jí napsal omluvný dopis, ve kterém tvrdil, že droga se do jeho těla dostala omylem, když ji vypil rozpuštěnou v sodovce svého asistenta.

 

Činovníci tenisové federace mu - bez větších problémů - uvěřili a on unikl absolutně bez trestu.

 

Dnes už by se podle něho nic takového opakovat nemohlo. "V roce 1997 bylo testování na doping a drogy ještě v plenkách. Dnes existují velice sofistikované metody," cituje Agassiho server BBC.

Čtěte více:
Bral jsem drogy, šokoval Agassi »

"Od té doby se tenis snaží daleko více zachovávat svoji integritu, takže se před dvěma lety připojil ke Světové antidopingové agentuře (WADA)," pochvaluje si americká legenda.

"To je partner, který dělá fantastickou práci, aby uchránil tenis od všech dopingových podvodníků," dodává Agassi.

Tomu sice za přiznání k užívání drog nehrozí žádný sportovní postih, ale právě představitelé WADA se nechali slyšet, že by jej rádi hnali před soud kvůli lhaní pod přísahou. A Agassi by tak mohl skončit třeba i za mřížemi, podobně jako třeba Marion Jonesová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud