5. prosince 2009 • 20:34

KONEC SNU: Fanoušci truchlili, hráči skákali

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Diváci, kteří přišli k televizím až v závěru přenosu, museli být pořádně zmatení. Ze záběrů kamer totiž nebylo moc dobře jasné, kdo vlastně vyhrál.



Čeští tenisté se po posledním míčku sobotní čtyřhry, která rozhodla o tom, že Davis Cup obhájí Španělé, seběhli do kroužku a začali radostně poskakovat.

Čtěte dále:
Konec českých nadějí. Španělé obhájili zisk Davis Cupu »
Štěpánek byl unavený. neměl šťávu, hodnotí Šmíd »
Berdych: Jsme druzí na světě, to není tak špatné »

Většina fanoušků přitom doma prožívala převážně truchlivé pocity. Postup do finále je sice velkým úspěchem, ale v koutku duše všichni doufali ve vítěznou tečku za úžasným tažením.

Španělská reprezentace slaví obhajobu Davis Cupu
Španělská reprezentace slaví obhajobu Davis Cupu

Nebo alespoň v daleko dramatičtější zápletku. Tu dostali jen v podání nešťastné pětisetové bitvy Štěpánka s Ferrerem. Jinak prožívali čeští fanoušci spíše beznaděj.

"Nemáme se za co stydět. Nemusíme sedět v rohu a truchlit," tvrdil po prohraném finále Tomáš Berdych. "Jednou za rok jsme prohráli, jsme druzí na světě. To není tak špatné."

"Byla to pro nás velmi šťastná sezona," vysvětloval nehrající kapitán Jaroslav Navrátil. "Náš finálový soupeř byl hodně silný a musím Španělům pogratulovat k druhé daviscupové výhře po sobě."

Čeští diváci ale čekali od finále trochu jiný zážitek...

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud