10. prosince 2009 • 16:40

Olympiáda: přibyla smíšená tenisová čtyřhra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na olympijských hrách v Londýně v roce 2012 se bude hrát v tenisu i smíšená čtyřhra. Rozhodl o tom výkonný výbor MOV v Lausanne a zároveň změnil program dráhové cyklistiky tak, aby měli muži i ženy stejné disciplíny.



"Nikdy jsem na olympiádě nehrál, takže o to je to větší lákadlo se udržet mezi nejlepšími," řekl aktuálně šestý deblista světa Lukáš Dlouhý, letos vítěz čtyřhry na Roland Garros a na US Open.

A koho by chtěl případně za partnerku? "Kdybych se dostal do týmu a Iveta mě chtěla, tak asi s ní," jmenoval českou jedničku Benešovou.

Tenisový olympijský turnaj se bude v Londýně hrát ve Wimbledonu na slavné trávě v All England Clubu.

"To je super, že to schválili, určitě to je dobře," řekla novinářům v Praze bývalá světová trojka ve dvouhře Hana Mandlíková, která hrávala smíšenou čtyřhru s Johnem McEnroem a ve čtyřhře získala titul na US Open před dvaceti lety s Martinou Navrátilovou.

Z cyklistického programu vypadl stíhací závod jednotlivců, madison a všechny bodovací závody, počet deseti medailových kolekcí však zůstane zachován.

V Londýně budou muži i ženy závodit ve sprintu jednotlivců i družstev, keirinu a stíhačce družstev. Olympijskou novinkou je soutěž všestrannosti zvaná omnium, která zahrnuje pět různých disciplín. V roce 2007 v ní získal titul mistra světa český dráhař Alois Kaňkovský.

Především vyřazení stíhacího závodu jednotlivců vzbudilo mezi bývalými i současnými cyklisty velkou kritiku. Na olympiádě se jel poprvé v roce 1964 v Tokiu a zlato v něm vybojoval československý reprezentant Jiří Daler.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud