Pavel Novotný
13. dubna 2010 • 08:00

Berdych a Šafářová: Jsme vaši králové

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co spojuje Tomáše Berdycha a Lucii Šafářovou? Partnerský vztah, samozřejmě, řeknete si. Ale co ještě? Ano. Jak rodák z Valašského Meziříčí, tak jeho přítelkyně v současné době vládnou nejlepším tenistům a tenistkám České republiky.



Čtyřiadvacetiletý Berdych je dlouho skrývaným diamantem, u kterého se již začalo pochybovat, zda ještě někdy dokáže rozzáří svůj jas. Právě probíhající sezona však ukazuje, že by se český fanoušek přeci jen mohl dočkat. Patnáctý hráč světa skvělými výkony na amerických betonech, které završil postupem do finále "pátého" grandslamu v Miami, potvrdil, že tento rok by mohl být tím nej.

"Všechno do sebe zapadlo. Navíc se snažím pracovat i na psychice, protože pro dobrý tenis je důležitý, aby byl člověk psychicky silný a odolný. Snad již vyzrávám i v téhle věci," uvedl po finálovém zápase s Roddickem pro deník Sport Tomáš Berdych.

Lucie Šafářová a Tomáš Berdych.Foto Peter Matuška


"Navíc mě nakopl poslední Davis Cup s Belgií a jsem i zkušenější a vyzrálejší," hledá další důvody zlepšení česká jednička.

Tomáš Berdych má na svém kontě v tomto roce fantastických sedmnáct vítězství oproti pouhým sedmi porážkám. Jeho maximem je prozatím deváté místo, ale podle odborníků má na to, aby se natrvalo usadil v první desítce.

Jeho o rok mladší partnerka Lucka Šafářová pro změnu vládne českým ženám, když zde vystřídala trápící se Ivetu Benešovou. Rodačce z Brna patří čtyřicátá příčka, již však nakoukla i na příčku o osmnáct míst lepší. Na okruhu vyhrála čtyři turnaje, tedy o jeden méně než její partner.

Šafářová s Berdychem klepou na olympijskou bránuFoto Michal Beránek


Sympatická slečna kopíruje úspěšnou sezonu svého přítele. Na svém kontě má letos již čtvrtfinále turnaje v Brisbane, kde Češku zastavila až Kim Clijstersová, pochlubit se může i finálovou účastí v Paříži, kde ji pro změnu zkazila Radost Ruska Dementěvová.

Na Berdychově veleúspěšném turnaji v Miami skončila jeho přítelkyně ve třetím kole na raketě další Rusky Azarenkové. Tedy porážky od opravdových hvězd světového tenisu.

A jak společnou budoucnost s Lucií Šafářovou vidí samotný Tomáš Berdych? "Svatbu ještě neplánujeme, myslím, že jsem oba ještě hodně mladí. Na děti je také ještě času dost. Sám jsem ještě dítě," odpověděl v online rozhovoru se čtenáři deníku Sport se smíchem Berdych.

Sympatická dvojice bezpochyby patří k největším nadějím českého tenisu. Berdych i Šafářová vždy ochotně reprezentují český tenis jak v Davisova poháru, tak Fed Cupu a nutno říct, že úspěšně. Nezbývá než si přát, aby jim jejich výkony vydržely i nadále stejně tak jako jejich vztah.

Lucie Šafářová a Tomáš Berdych.
Lucie Šafářová a Tomáš Berdych.





Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud