Pavel Novotný
27. dubna 2010 • 09:30

Federer překvapil účastí ve čtyřhře...A slavil výhru

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že Roger Federer kromě perfektních výkonů ve dvouhrách ovládá i čtyřhru, není pochyb. Konečně, přesvědčit se o tom mohli v barážovém utkání v roce 2007 i čeští tenisté, kdy Berdychovi se Štěpánkem zatápěla světová jednička společně s Wawrinkou. Tentokrát se však rodák z Basileje představil po boku krajana Allegra na turnaji v Římě. A hned vítězně.



Vidět světovou jedničku na turnajích ve čtyřhře je stejně pravděpodobné jako dočkat se deště na vyprahlé Sahaře. Přesto se tohoto vzácného úkazu dočkali diváci na turnaji série Masters v Římě.

Roger Federer se rozhodl zahájit antukovou sezonu zápasem ve čtyřhře spolu s krajanem Yvesem Allegrem a byl to úvod úspěšný. Švýcarská dvojice porazila v prvním kole švédsko-holandský pár Johan Brunström - Jean-Julien Rojaer v napínavém duelu 6:4, 7:6.

Vítěz šestnácti grandslamových titulů přitom během celého utkání neztratil ani jednou své podání, své umění prokazoval navíc i přesnou a precizní hrou na síti. Vyprodaný centrální dvorec, kde se tísnilo 10 500 diváků, tak mohl aplaudovat švýcarskému páru.

V dalším kole čeká dvojici ze země helvetského kříže šestý nasazený pár Simon Aspelin ze Švédska a Paul Hanley z Austrálie.

Mimochodem, že to Federer v deblu umí, poznali nejen naší tenisté ve zmiňovaném barážovém utkání, kde stáli na samé hraně porážky, ale i fanoušci, kteří sledovali tažení švýcarské dvojice Federer - Wawrinka na olympijském turnaji v Pekingu.

Ve své hlavní doméně v singlu se Federer představí dnes, kdy nastoupí v rámci prvního kola proti čtyřicátému hráči světa Ernestu Gulbisovi.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud