Pavel Novotný
24. června 2010 • 10:15

Federer o maratonu: Mám se smát, nebo plakat?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Vím, že oba hráči milují tenis stejně jako já, ale nejsem si jistý, jestli tohle není už trochu moc," prohlásil o nekonečném zápase prvního kola mezi Američanem Isnerem a Francouzem Mahutem, který byl za stavu 59:59 na gamy a téměř deseti hodinách hry přerušen pro tmu, Roger Federer.



Zatímco světová dvojka si již dávno užívala volna po vyhraném zápase druhého kola proti Bozoljacovi, Isner s Mahutem sváděli boj, který navždy přepíše tenisové dějiny. "Je neskutečné, co oba kluci předvádějí. Budou pravděpodobně zítra trochu unaveni a dost pravděpodobně i příští týden a možná i měsíc," rýpnul si do svých kolegů šestinásobný wimbledonský šampion.

"Nastupoval jsem ke svému zápasu, když byl stav jejich utkání 11:11 v pátém setu, a když jsem skončil, oni stále ještě hráli. To je něco neuvěřitelného," netajil překvapení Roger a pokračuje: "Na jednu stranu bych tam chtěl být, na druhou ne. Snad už to nějak dohrají. Isner vždycky měl dobré podání, ale jak dokáží hráči hrát i po tak dlouhé době...Nevím, jestli se mám smát nebo plakat."



"Když jde zápas do rozhodující fáze, vždy se snažíte maximálně soustředit. Možná to je ten důvod, proč oba hráči stále hrají tak dobře. A když už je stav 50:50 na gamy, nikdo nechce to šílené utkání ztratit a oba dva podávají výkony na hranici svého maxima. Bohužel jeden musí prohrát, v každém případě morálně jsou oba vítězové již teď, dodává rodák z Basileje.

Takovéto skóre jen tak neuvidíte, a to ještě není konec.Foto Reu


"Nechápu, jak je něco takového vůbec možné. Dokázali hrát na špičkové úrovni celý den a mají náš respekt," říká světová trojka Novak Djokovič po svém třísetovém vítězství nad Dentem.



Pro neskutečný výkon obou hráčů mají slova uznání i legendy světového tenisu. "Není možné pospat něco, co se nikdy nestalo a už ani nikdy nestane," říká John McEnroe, který zápas sledoval s Timem Henmanem.

Nekonečný příběh v hlavních rolích s Isnerem a Mahutem bude ve Wimbledonu pokračovat dnes v odpoledních hodinách. Na jakém skóre se utkání zastaví, to pravděpodobně netuší ani oba hlavní aktéři.

FAKTA ZÁPASU ISNER - MAHUT
- Nejdelší zápas v historii (prozatím 9 hodin, 57 minut)

- Nejdelší pátý set v historii (prozatím 7 hodin, 6 minut, což je více, než rekord celého nejdelšího zápasu historie,který byl 6 hodin a 33 minut)

- Nejvíce es v jednom zápase od jednoho hráče (prozatím Isner - 98, Mahut 95)

- Nejvíce es v zápase celkem - 193

Vyčerpaný Isner hledá síly k pokračování.
Vyčerpaný Isner hledá síly k pokračování.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud