16. července 2010 • 16:37

Záhlavová-Strýcová vydřela postup do semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová je ve hře o finále na turnaji ECM Prague Open. Turnajová osmička dnes ve čtvrtfinále porazila Švédku Johannu Larssonovou 6:2, 4:6 a 7:5 a potřetí v kariéře si zahraje semifinále turnaje okruhu WTA.



Soupeřkou 52. hráčky světa Záhlavové-Strýcové v sobotním utkání o finále bude Patty Schnyderová.

Švýcarka v prvním čtvrtfinále zdolala Annu Tatišviliovou z Gruzie ve třech setech 2:6, 6:2 a 7:5.O postup do semifinále bude nyní bojovat další česká hráčka Lucie Hradecká proti Anabel Medinaové-Garriguesové ze Španělska.

Záhlavová-Strýcová začala utkání útočně a soupeřku, která měla den před zápasem střevní problémy, přehrávala. Po získané první sadě ale plzeňská rodačka ztratila druhý set a ve třetím prohrávala 4:5 a soupeřka podávala na vítězství.

Záhlavová-Strýcová ale ziskem tří her v řadě strhla po dvou a půl hodinách výhru na svou stranu.Čtyřiadvacetiletá Záhlavová-Strýcová hrála semifinále loni v Acapulku a poprvé před šesti lety v čínském Kuang-čou. Do finále dvouhry se majitelka osmi deblových titulů dosud nedostala.

Bývalá světová sedmička Schnyderová měla z Tatišviliovou víc práce než čekala. "Hrála míče brzy po odskoku a tvrdě a já měla pomalý start, ale dostala jsem se do hry a na konci byla šťastnější," řekla Schnyderová, finalistka předchozího turnaje v Budapešti.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud