2. října 2010 • 17:11

Čermák si v Kuala Lumpuru zahraje o titul ve čtyřhře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista František Čermák si na turnaji v Kuala Lumpuru zahraje o deblový titul. Spolu se Slovákem Michalem Mertiňákem porazil v semifinále čtyřhry Andreje Golubjova z Kazachstánu a Uzbeka Denise Istomina 6:3 a 6:4.



Ve finále na sebe narazí dva nejvýše nasazené páry, protože Čermák s Mertiňákem vyzvou turnajové jedničky a obhájce Mariusze Fyrstenberga a Marcina Matkowského z Polska. Česko-slovenská dvojice se v Kuala Lumpuru pokusí na třetí pokus ukončit sérii finálových proher v letošní sezoně. Celkem můžou získat šestý společný titul a Čermák dvaadvacátý.

Čermák s Mertňákem bojují o účast na Turnaji mistrů pro osm nejlepších párů sezony. Před turnajem v Malajsii jim patřilo dvanácté místo. Čermák si v Kuala Lumpuru zahrál po dlouhých čtyřech letech na okruhu ATP i dvouhru, poté co uspěl v kvalifikaci. Vypadl však hned v prvním kole.

Golubjova, který příští rok v březnu velmi pravděpodobně za Kazachstán nastoupí proti Česku v prvním kole Davisova poháru, však vyřazení v deblu příliš mrzet nemusí. Po výhře nad turnajovou pětkou Davidem Ferrerem ze Španělska si zahraje o druhý titul ve dvouhře v kariéře, poté co první získal letos v Hamburku. Jeho soupeřem bude čtvrtý nasazený Michail Južnyj z Ruska, který v semifinále porazil krajana Igora Andrejeva.

Tenisový turnaj mužů v Kuala Lumpuru (dotace 850.000 dolarů, tvrdý povrch):
Dvouhra - semifinále:
Južnyj (4-Rus.) - Andrejev (Rus.) 3:6, 6:0, 6:2, Golubjov (8-Kaz.) - Ferrer (5-Šp.) 7:5, 7:6 (7:4).
Čtyřhra - semifinále:
Čermák, Mertiňák (2-ČR/SR) - Golubjov, Istomin (Kaz.) 6:3, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud