Miroslav Horák
8. prosince 2009 • 10:59

Haška nech doma, radí čtenáři Růžičkovi

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANKETA - Pro Dominika Haška není v olympijském výběru místo - hlavní strůjce naganské pohádky nefiguruje v nominačních seznamech čtenářů deníku Sport pro únorové hry.



Tak zní verdikt vás fanoušků po prvním dni voleb pro Vancouver.

Čtěte více:
Poraďte Růžičkovi: Vyberte tým pro Vancouver »

Jak vidno, nový projekt Sportu a televize Nova vzbudil mezi vámi značný ohlas, za nějž děkujeme. Od pondělního rána poctivě klikáte a vytváříte vlastní sestavu pro olympijský Vancouver.

Tento týden vybíráte tři gólmany a sedm obránců, od příštího pondělí rozjedeme casting mezi útočníky. Na konci dvoutýdenní akce vše sečteme a vámi vybrané seskupení předložíme ke komentáři Vladimíru Růžičkovi.

Roman Vlach ze Zlína před brankou Dominika Haška.
Roman Vlach ze Zlína před brankou Dominika Haška.

„Jsem zvědavý, jak to hokejoví příznivci vidí," deklaroval v předstihu trenér národního týmu. Po prvním volebním dni může být Růžička spokojen - mezi hlasem hokejového národa a jeho pohledem na gólmanskou otázku panuje shoda.

Alespoň co se Dominika Haška týká.

Hlasujte zde: Vybírejte trenérovi Růžičkovi brankáře a obránce pro OH ve Vancouveru »

Stejně jako vrchní šéf reprezentace, tak i vy neplánujete účast Dominika Haška na vrcholné hokejové hostině ve Vancouveru. Pardubický veterán sbírá hlasy zvolna, prakticky po celý včerejší den se nehnul z 6. příčky  osmičlenného brankářského pole. A to na pomyslnou letenku nestačí...

Tomu s výrazným náskokem vévodí tandem Tomáš Vokoun, Ondřej Pavelec. A na velmi slušné vlně zájmu se vozí Jakub Štěpánek, v tuto chvíli další pasažér s maskou na palubě fanouškovského speciálu směr olympijská Kanada.

Stejný názor na věc netají ani Jaroslav Pouzar, jenž svoji družinu představil na stránkách deníku Sport v pondělí.

„Byl by to sice možná podobný případ, jako když byl v Naganu Vláďa Růžička a plnil funkci lídra týmu, ale přesto by to nebylo úplně totéž. Hašek už je pro mě prostě za zenitem," myslí si hokejová legenda.

Vladimír Růžička dává pokyny svým svěřencům Vladimír Růžička dává pokyny svým svěřencůmFoto Jaroslav Legner (Sport)

Samotný Dominátor se před časem uvnitř sebe smířil s faktem, že ho olympiáda s velkou pravděpodobností mine. Ačkoli Růžička dosud Haškovi nevzkázal rezolutní NE, jeho vyjádření pro Sport jsou jasná.

„I když je Dominik nejlepší brankář všech dob, tak teď prostě věřím Vokymu. Už během léta jsem byl přesvědčený, že jedničkou bude on. Není možné dávat nominaci za zásluhy."

Samozřejmě se najdou i majitelé odlišných postojů. Jedním z nich je například Pavel Patera, jenž své představy obnažuje na spodním místě stránky. „Kdyby náhodou nebyl Tomáš Vokoun k dispozici, nebo se mu něco stalo během akce, nebál bych se vsadit na Hašana jako na jedničku," míní Haškův parťák z Nagana.

Tak to jsou gólmani...

Čtěte také:
Růžička nominoval dva týmy, nechybí Jágr »

Zajímavě se však vyvíjí i situace na pozicích obránců. Není překvapením, že sázíte na osvědčené a v NHL top české figury typu Tomáš Kaberle, Marek Židlický, Pavel Kubina.

Výtečně se však drží i Roman Polák, svalnatý objev z jarního šampionátu ve Švýcarsku. A velký souboj spolu svádí Zbyněk Michálek s Jaroslavem Špačkem, zástupci dvou hokejových generací.

Jsme rádi, že vás naše hra chytla. Každý den můžete své oblíbence protlačit blíž k Vancouveru. K dispozici máte skoro celé dva týdny hlasování, tak si svou pozici českého kouče užívejte naplno.

 

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud