10. ledna 2012 • 10:00

VIDEO: Banán není rasismus. Alespoň podle soudu v USA

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mrsknul banánem na ledovou plochu, když se k nájezdu připravoval Afroameričan Wayne Simmonds z Flyers. Čin Christophera Moorhouse veřejnost odsoudila, ne tak soud samotný. Ten ho neshledal rasisticky motivovaným a udělil pokutu 200 dolarů. A (ne)potrestaný fanoušek ještě brečí.



Přípravný zápas NHL mezi Philadelphií a Detroitem, to je kanadském Londonu svátek. Flyers už tam zavítali podeváté a vždycky předvedli velkou show. Ta z loňského září však zůstala zastíněna nepříjemným incidentem. Rasistickým gestem.

Hození banánu na led či trávník má vždycky jednoznačný podtext. Rasistický. „Bohužel s tím musíte jako černoch ve sportu, ve kterém dominují spíše běloši počítat,“ říkal po nepříjemném zážitku sám Simmonds.

Teď se měl dočkat satisfakce. Jenže kanadský soud celý případ uzavřel a výtržník dostal pokutu ve výši 4 tisíc korun. Poněkud směšné. Banán prý nemohl být považován za rasismus a navíc nezasáhl do hry. Proto tak nízká sankce. Moorhouse byl při činu opilý.

VIDEO: Moorhouse hodil banán na led při nájezdu Afroameričana Simmondse

Tahle ho bránil jeho právník Faisal Joseph – „Byl snad ten banán nabitý? Zabil někoho? Tak proč mému klientovi vyhrožovali přes telefon? Proč ze všeho toho stresu ztratil na váze? Všichni z něj dělali kriminálníka, to není možné,“ rozčiloval se.

Ironií osudu je Moorhouse dva kredity od dokončení policejní akademie…

Jaromír Jágr se raduje ze svého gólu s Waynem Simmondsem na lavičce Flyers
Jaromír Jágr se raduje ze svého gólu s Waynem Simmondsem na lavičce Flyers

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud