Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Plzeň táhne nesesaditelný vůdce: Pět důvodů, proč je Vrba génius!

Autor: Pavel Skořepa

Ještě před pár lety byla Plzeň »neznámým « klubem, ale dnes patří do vod, v nichž plují nejlepší fotbalové týmy v Evropě! To je hlavně díky práci kouče Pavla Vrby (49), jehož oceňují i konkurenční trenéři. „Smekám před prací, kterou odvádí,“ řekl první muž na lavičce Neapole Walter Mazzarri na jeho adresu. Je to génius a Blesk objevil pět důvodů, proč to tak je.

Objeví talenty a dá jim šanci

Tohle umí perfektně! Vyhlédne (vychová) si nejlepší talenty, s nimiž pracuje na takové úrovni, že z nich během pár let udělá reprezentanty (Darida, Pilař, Jiráček). Důležité je upozornit na to, že se při výběru jen tak neplete.

Pan psycholog

Plzeň ve velkých zápasech nepatřila k favoritům, přesto několikrát dokázala důležité zápasy zvládnout. Vrba tým připraví na sto procent a dá mu takový náboj, že hráče maximálně vyhecuje a nažhaví. Výsledky pak hovoří za vše.

Z Horvátha mačká všechno

V sestavě Plzně figuruje borec, jehož kvality zúročí tak, jak to jinde nedokázali. A Horváth je v posledních letech pro Plzeň nepostradatelný. Sparta se v tomto ohledu může stydět a tiše závidět, že jeho schopnosti nedokázala prodat.

Čte myšlenky

To, jakým způsobem dokáže svůj mančaft připravit na ostrý duel, je geniální. Skvěle dokáže přečíst soupeře, najde optimální sestavu, s níž navíc nepotřebuje tolik míchat. To je v takovém zápasovém vytížení naprostá rarita.

Skromnost a férovost

Tím, jaký Pavel Vrba je, si dokáže získat hráče na svoji stranu. Oni pro něho na oplátku udělají na trávníku, co je potřeba k úspěchu. Vrba je skromný a hlavně férový člověk, což je v dnešním zkaženém sportovním světě jen těžko objevitelné.