Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tvrďák Bednář: Vykloubený palec nahodil zpět a ještě dal gól

Autor: spo

Bolestivé zranění? Nevadí, pokračuji ve hře! Sparťanský útočník Roman Bednář ukázal, že ho nezastaví ani vykloubený palec na ruce. Lékaři si ho vzali do parády a palec mu nahodili zpět. Pohárový duel s Jihlavou navíc okořenil gólem.

Roman Bednář si vykloubil palec na pravé ruce krátce před přestávkou. A přestože mohl požádat o střídání, odmítl ho.

"Nechtělo se mi z placu, což je normální. A taky nejsme žádná béčka," usmíval se Bednář při rozhovoru pro sparta.cz.

Sparťanští lékaři si proto vzali někdejšího reprezentanta stranou, palec mu nahodili zpět a zafixovali ho. Na hřišti vydržel až do 72. minuty, kdy jej nahradil kamerunský obr Leonard Kweuke.

"Teď po zápase je ta bolest šílená. Mám to nateklé a možná dostanu nějakou injekci proti bolesti," pokračoval Bednář, jenž navíc dopomohl Spartě k postupu čtvrtfinále poháru. V prvním poločase se střelecky prosadil po rohovém kopu Ladislava Krejčího, jehož centr uklidil do sítě Jihlavy hlavou. A vyrovnal na 1:1.

Znovu si tak řekl o místo v sestavě letenského celku, který má na útočných pozicích přetlak. Jeho branky proti Slovácku a Jihlavě ale nelze přehlížet.

"Moje sebevědomí je od začátku nahoře. A když jsem fit, tak fotbalista jsem dobrej. Navíc se ve Spartě cítím skvěle a je to vidět," dodal Bednář.

Nerozhodným výsledkem 1:1 skončilo také první utkání, a tak o postupujím rozhodl až penaltový rozstřel. V něm fotbalisté Jihlavy neproměnili tři pokutové kopy, Sparta „jen“ dva.

Útočník Sparty Roman Bednář vstřelil Jihlavě v Poháru České pošty gól na 1:1. Na snímku atakuje bývalého sparťana, nyní jihlavského Marka Jungra
Útočník Sparty Roman Bednář vstřelil Jihlavě v Poháru České pošty gól na 1:1. Na snímku atakuje bývalého sparťana, nyní jihlavského Marka Jungra