Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Navrátilová o své homosexualitě: Přišla jsem o hromadu peněz!

Autor: Ondřej Michálek

Legendární tenistka Martina Navrátilová (56) pochválila basketbalistu Jasona Collinse (34), který se přiznal k homosexualitě. Ona to měla mnohem těžší...

"Mně tehdy prezident Ronald Reagan nezavolal," vtipkovala na konto zájmu současného vládce USA Obamy, který Collinsovi k jeho veřejnému přiznání blahopřál.

"Tehdy byly jiné časy. Nebyla jsem ta dobrá, pětadevadesát procent lidí bylo proti mně, zbylých pět mě podporovalo. Dnes je to naopak," vzpomněla Navrátilová na dobu, kdy přiznala, že miluje ženy.

"Přišla jsem kvůli své sexuální orientaci o hromadu peněz. Lidé z Madison Avenue (což je synonymum pro lidi vládnoucí světu reklamy) se mi obloukoem vyhýbali," řekla Martina. "Určitě je dobře, že to Jason Collins udělal!" dodala.

Prezident Obama byl ještě nadšenější: "Jsem na něj pyšný, děkuju Collinsovi za odvahu."

Exprezident Bill Clinton přidal: "Známe se osobně. Jason chodil s mou dcerou Chelsea na univerzitě do stejné třídy. Jsem hrdý, že patří mezi mé přátele."

Takové reakce Navrátilová může jen závidět. Když ona vstupovala mezi tehdy zavrhované "přiznané homosexuály", byly Collinsovi dva roky.