Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Oto, líbej dál! Bývalý šéf sportu ČT dal pusu manželce a Češi vyhráli

Autor: wak

Před necelými dvěma měsíci ukončil letitou funkci šéfa Redakce sportu České televize, takže má konečně čas sledovat milovaný hokej naživo. Ota Černý vyrazil rovnou do Stockholmu na světový šampionát, kde držel palce české reprezentaci. A když byl stav s outsiderem ze Slovinska nepříznivý, políbil před zraky celé arény svou ženu a Češi záhy vyrovnali.

Někoho na obrazovce dráždil, jiní s ním žádní problém neměli. Tím už se ale 70letý Ota Černý trápit nemusí. Koncem března z České televize po čtyřiceti letech odešel a užívá si důchodu.

Se svou manželkou vyrazil fandit českým hokejistům na mistrovství světa do Stockholmu. Hned úvod utkání mu však nenabídl příjemnou podívanou. Obrana doslova hořela, jen díky skvělému gólmanovi Pavelcovi prohrával tým kouče Hadamczika s odepisovaným soupeřem pouze o gól.

Českým hokejistům měl doteď nosit štěstí slon, polibek Oty však zabral mnohem lépeFoto Barbora Reichová (Sport)
A právě pár minut po druhém slovinském gólu to přišlo. Černý byl zabrán kamerou na obří kostce nad ledem, aby políbil svou ženu. Bez otálení tak provedl, za což sklidil od vyprázdněných tribun tradiční aplaus.

Češi ještě do konce první třetiny srovnali krok a nakonec nečekaně dramatické utkání dotáhli do vítězného konce v poměru 4:2. Že by talisman Ota zabíral víc než ten dosavadní v podobě plyšového slona (na snímku)?

Čeští hokejisté vydřeli na MS 2013 výhru nad Slovinskem 4:2, po utkání na nich byla znát velká úleva. Výkon měl do ideálu stále daleko
Čeští hokejisté vydřeli na MS 2013 výhru nad Slovinskem 4:2, po utkání na nich byla znát velká úleva. Výkon měl do ideálu stále daleko