Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Šílený pracháč Mayweather: Vsadil 116 milionů na jeden zápas. A vyhrál!

Autor: bko

V současnosti zřejmě na světě není sportovec, který by byl víc v balíku, než Floyd Mayweather. A tenhle boxerský šampion je zároveň asi největší sázkařský maniak. Tenhle šílenec totiž na jediný zápas svých milovaných Miami Heat v NBA vsadil celkem 5,9 milionů dolarů (asi 116 milionů korun). A vyhrál!

Floyd Mayweather, kterému se mimochodem přezdívá Money, tedy peníze, rozhodně nouzí netrpí. Vždyť jen před pár dny podepsal kontrakt na 200 milionů dolarů s televizní společností Showtime a domluvil se na zápase s Canelem Alvarezem, za který vyinkasuje dalších skoro 40 milionů dolarů. I tak je ale jeho sázka za téměř 6 milionů dolarů šílená.

"Znám lidi, kteří prosází miliony dolarů v kasinu, ale ne na basket. Takové částky se objeví maximálně při Super Bowlu," řekl New York Daily News Benjamin Lee Eckstein ze serveru AmericasLine.com, který sdružuje kurzové sázky.

Podle něho Mayweather vsadil u devíti různách bookmakerů. A po vítězství Miami Heat v sedmém finále Východní konference NBA nad Indianou (99:76) vydělal zhruba 600 tisíc dolarů (11,9 milionů korun).

U Mayweathera nicméně nepřekvapí už skoro nic, navíc je to opravdu sázkařský mág. Minimálně podle svého Twitteru (@FloydMayweather), na kterém podle serveru Grantlad.com mezi srpnem 2010 a únorem 2012 uveřejnil fotky 46 tiketů za celkem 76,2 milionů korun, ze kterých vyinkasoval na výhrách 118 milionů.