Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Silné nohy a skvělé kopačky! Bony při debutu uhranul tenistu Murrayho

Autor: pta, iSport.cz

V Anglii začíná popularita Bonyho Wilfrieda rychle stoupat. Útočníkovi Swansea stačil první start v Premier League, aby si jeho schopností všimnul i jeden z nejpopulárnějších Britů. Tenista Andy Murray si nenechal příznivý dojem při sledování zápasu s Manchesterem United pro sebe. Letošní wimbledonský vítěz ocenil sílu Bonyho nohou i povedený design kopaček exsparťanského fotbalisty.

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 8. • 18:30
Swansea City
Swansea City
1:4
ONLINE
17. srpna
18:30
Manchester United
Manchester United
Góly

Domácí: 83. Wilfried

Hosté: 34. van Persie, 36. Welbeck, 72. van Persie, 90+3. Welbeck

Sestavy

Domácí: Vorm – Flores, Williams (C), Rangel, Davies – Britton (45. Wilfried), Shelvey, Michu, Routledge (45. Hernández) – Cañas (76. Ki), Dyer

Hosté: de Gea – Evra, Jones, Ferdinand, Vidić (C) – Valencia, Giggs (61. Rooney), Carrick, Cleverley – Welbeck, van Persie (86. Anderson)

Náhradníci

Domácí: Tremmel, Amat, Taylor, Hernández, Pozuelo, Ki, Wilfried

Hosté: Lindegaard, Smalling, Fábio, Anderson, Kagawa, Rooney, Zaha

Karty

Domácí: Cañas

Hosté: Valencia, Carrick, Cleverley

Rozhodčí

Dowd – Beswick, Bryan – Mason

Stadion

Liberty Stadium, Swansea

Návštěva

20733 diváků

Proti obhájci titulu si troufala Swansea na lepší výsledek. Nakonec nejsvětlejším momentem z pohledu domácích zůstal Wilfriedův gól, kterým kanonýr z Pobřeží slonoviny snižoval v 83. minutě na 1:3. Bony si počkal na míč, který k němu doputoval po rychlé kombinaci spoluhráčů a přízemní střelou k tyči zařídil pro fanoušky Swansea alespoň jednu gólovou oslavu v zápase, ve kterém favorit přidal do konce ještě jednu trefu a zvítězil 4:1.

Exsparťanský útočník během utkání, do kterého zasáhl až po poločasové přestávce, uhranul Andyho Murrayho. Druhý nejlepší tenista světa krátce před Bonyho gólem se na svém twitterovém účtu divil, jak silná a vyvinutá stehna útočník Swansea má.

„To opravdu nejsou malé nohy,“ podotkl Murray. Robustní stehna jsou Bonyho zbraní už od začátku kariéry. „Nevím, čím to je. Prostě je má takhle silná už od narození,“ vysvětloval Bony jejich velikost už během působení ve Spartě.

Kromě toho Murrayho zaujal také vzhled Bonyho kopaček. Na dálku zatleskal jejich staromódnímu černému designu. Bony tak může být spokojený, že hned na začátku nového angažmá získal hodně prominentního fanouška.

VIDEO | Podívejte se na Bonyho gól proti Manchesteru United